«Πόλεμος» ανακοινώσεων για την απόφαση «αναδιοργάνωσης υπηρεσιών» του Χ. Κόκκινου

 
 
 

Την αντίδραση του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Ευστρατίου προκάλεσε η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπου Κόκκινου, ο οποίος όρισε τον Μιλτιάδη Χαριστή ως υπεύθυνο για τον συντονισμό, τη συντήρηση και την επισκευή οχημάτων – μηχανημάτων, «καλύπτοντας» – όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση – «άλλο ένα λειτουργικό και οργανωτικό κενό του παρελθόντος στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου».

Ο κ. Ευστρατίου έστειλε έγγραφο στον κ. Κόκκινο (δείτε παρακάτω), εκφράζοντας τη μεγάλη του έκπληξη και ταυτόχρονα κάνοντας γνωστό πως ο ίδιος ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος του είχε αναθέσει τις αρμοδιότητες που κλήθηκε να αναλάβει ο κ. Χαριστής.

Επανήλθε ο κ. Κόκκινος

Από την πλευρά του, ο κ. Κόκκινος με νέα ανακοίνωση με τίτλο «Δυστυχώς, ο κ. Ευστρατίου εκθέτει και αδικεί την περιφερειακή αρχή Ν. Αιγαίου» επανήλθε και απάντησε στον κ. Ευστρατίου.

Το πλήρες περιεχόμενο της απάντησης του κ. Κόκκινου έχει ως εξής:

Είναι γεγονός ότι δεν περίμενα στην πολύχρονη παρουσία μου στα κοινά κάποιοι που θεωρούνται ότι βρίσκονται στο ίδιο μετερίζι να επιλέγουν τέτοιο ανορθόδοξο και πολύ προσβλητικό , αλλά και προκλητικό τρόπο προσέγγισης των γεγονότων και των ανθρώπων που επί χρόνια υπηρετούν τα κοινά.

Την ίδια ώρα που οι πολίτες περιμένουν αποτέλεσμα, σεμνότητα και ταπεινότητα συνάδελφος – μέλος της Περιφερειακής Αρχής δεν μπαίνει στον κόπο να επικοινωνήσει μαζί μου, αλλά επιλέγει δημόσια αντιπαράθεση εκθέτοντας τον εαυτό του, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και την Περιφερειακή Αρχή.

Περίμενα να αποσύρει την ανακοίνωση του ή να του συστήσουν να την αποσύρει. Επειδή κάτι τέτοιο δεν συνέβη υποχρεώνομαι να ενημερώσω για να γνωρίζουν όλοι την αλήθεια:

*Η απόφαση μου, στην οποία αναφέρεται ο κ. Ευστρατίου (την οποία δεν μπήκε στον κόπο να την αναζητήσει) εκδόθηκε στις 5/12/2014 με ΑΠ 9208 και κοινοποιήθηκε στον κ. Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκο την ίδια μέρα! Σύμφωνα με αυτήν ορίζω υπάλληλο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου υπεύθυνο για τον συντονισμό, συντήρηση και επισκευή οχημάτων.

*Είναι επιεικώς απρόσεκτος (διότι δεν θέλω να σκέφτομαι κάτι άλλο…), αφενός γιατί αναφέρεται στο ΦΕΚ 3329Β’ λέγοντας ότι αυτό έχει απόφαση του κ. Περιφερειάρχη με ημερομηνία 4/12/2014, αλλά η ημερομηνία έκδοσης του ΦΕΚ είναι 11/12/2014!!! Δηλαδή  μια εβδομάδα μετά τη δική μου απόφαση. 

*Το συγκεκριμένο ΦΕΚ δεν κοινοποιήθηκε ούτε στο γραφείο μου, αλλά ούτε στη Διεύθυνση Διοίκησης στη Ρόδο. Απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο από την Ερμούπολη Σύρου.

*Η ημερομηνία απόφασης του κ. Περιφερειάρχη είναι 4/12/2014 όμως για όσους γνωρίζουν Διοίκηση η ισχύς της είναι από την ημέρα που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ .  Δηλαδή μια βδομάδα μετά την δική μου απόφαση στις 11-12-2014 .

*Επίσης ο κ. Ευστρατίου τον Οκτώβριο του 2014 σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησα και στην οποία είχε παρευρεθεί, γνώριζε τη πρόθεση μου, που ήταν η κάλυψη ενός χρόνιου σοβαρού κενού με στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και όχι με πολιτικό Πρόσωπο.

*Αν ο κ. Ευστρατίου ως πολιτικό πρόσωπο, μέλος της οικονομικής Επιτροπής της ΠΝΑ, καθώς και μέλος  επιτροπών όπου εκπροσωπεί την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου, επιθυμεί διακαώς να αναλάβει και αυτήν τη θέση, δεν τον εμποδίζει κανείς.  

*Επιπλέον παρά το γεγονός ότι σήμερα είχα επικοινωνία με τον κ. Χατζημάρκο , στην οποία ήταν παρών, επέλεξε με απόφαση του – και ελπίζω με δικιά του πρωτοβουλία – να βγάλει αυτήν την επιεικώς ανυπόστατη ανακοίνωση.

Αυτονόητο είναι ότι ως άνθρωπος που στηρίζω τις προσπάθειες  του Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου, αλλά και σεβόμενος την πολύχρονη προσωπική μου πορεία, αλλά και της Περιφερειακής Αρχής, είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω σωστά τους πολίτες .

Άλλωστε η δικιά μου αποτελεσματικότητα είναι γνωστή εδώ και χρόνια. Άλλοι, ίσως, έχουν χάσει τον έλεγχο και δεν αντέχουν το βάρος των ευθυνών…

Τέλος καλώ τον κ. Ευστρατίου να είναι πιο προσεκτικός γιατί εκθέτει την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου της οποίας είμαι μέλος και (επειδή κάποιοι εύκολα ξεχνούν) από τους βασικούς συντελεστές της εκλογικής της επιτυχίας τον Μάιο του 2014…

 

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1 Είναι λυπηρό στα δημοσιεύματα που επί ώρες φιλοξενούν την ανακοίνωση του να τον εμφανίζουν ως στενό συνεργάτη του κ. Χατζημάρκου. Η ενέργεια του δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο για τον κ. Περιφερειάρχη τον οποίο τιμώ ιδιαιτέρως και βεβαία οι υπόλοιποι Περιφερειακοί Σύμβουλοι δεν είναι παιδιά ενός «κατώτερου θεού».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ  2 Αποστέλλω το ΦΕΚ 3329Β’ καθώς και την απόφαση που εξέδωσα νωρίτερα 5/12/2014 με ΑΠ 9208. 

 

Νέα απάντηση Ευστρατίου στον Χαράλαμπο Κόκκινο

Δεν άφησε αναπάντητη την ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου ο κ. Ευστρατίου, στέλνοντας σήμερα στα ΜΜΕ την παρακάτω ανακοίνωση:

Ενώ όλοι γνώριζαν ότι τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες, στην πράξη, τις ασκώ από την πρώτη μέρα ανάληψης καθηκόντων της νέας Περιφερειακής Αρχής και μόνο ως προς τον τύπο από το Δεκέμβριο του 2014 οπότε και εξεδόθη το σχετικό ΦΕΚ, μόνος ο  Χαράλαμπος Κόκκινος εμφανίζεται μετά τη γκάφα που διέπραξε να ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε.

Απ’ το γεγονός και μόνο, ότι κάποιος που βγάζει 3 δελτία τύπου την ημέρα, για το συγκεκριμένο θέμα έβγαλε δελτίο τύπου ενάμιση μήνα μετά, προκύπτουν και οι πραγματικές προθέσεις του.

Η Περιφερειακή Αρχή δεν αδικείται και δεν εκτίθεται από αυτούς που πραγματικά δουλεύουν αλλά από αυτούς που ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με την μαζική παραγωγή δελτίων τύπου, σωρεία  εκ των οποίων μάλιστα φυλάσσουν στην κατάψυξη και ανασύρουν όποτε είναι εκτός Ρόδου, δηλαδή συνεχώς.

 

 

 

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*