Ο Δημήτρης Λιανός για τον τουρισμό της Νάξου: «Ο δήμος έχει συγκεκριμένο σχεδιασμό»

admin
18/05/2016 08:02
 
 
 

Στην εκπομπή «Δέκα με τόνο» του Aegean Voice 107.5 μίλησε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Τουρισμού, Πολιτισμού, Παιδείας, Εθελοντισμού Νάξου Δημήτρης Λιανός.

Επικεντρώνοντας στον τουρισμό, ο κ. Λιανός δήλωσε ότι «ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει συγκεκριμένο σχεδιασμό», με την υλοποίηση δράσεων που έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2016. Ανάμεσα σε αυτές, είναι η πραγματοποίηση δημοσιογραφικών αποστολών (σ.σ. τις επόμενες μέρες, θα επισκεφθούν το νησί αποστολές από την Ελβετία και την Αγγλία), η προβολή μέσω των social media και της ιστοσελίδας του Δήμου, αλλά η δημιουργία θεματικών βίντεο (με απευθείας αναθέσεις), προκειμένου να ενισχυθεί η off season τουριστική κίνηση. Ο κ. Λιανός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός ότι φέτος η Νάξος είχε την ευκαιρία να προβληθεί και μέσω εκπομπών, οι οποίες προβάλλονται στο εξωτερικό.

Ωστόσο, τόνισε ότι υπάρξουν συγκεκριμένα προσκόμματα που πλήττουν τον ελληνικό τουρισμό, με την οικονομική κρίση και το προσφυγικό να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας. Ένα ακόμη μειονέκτημα είναι και η υποστελέχωση των αρχαιολογικών χώρων, όπως για παράδειγμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Νάξου, το οποίο – παρά τα πλούσια εκθέματα του – παραμένει ανοιχτό μόνο για δύο μέρες την εβδομάδα. «Η Πολιτεία πρέπει να πάρει μέτρα για να αυξήσει την εποχικότητα του ελληνικού τουρισμού» δήλωσε σε άλλο σημείο ο κ. Λιανός, προχωρώντας μάλιστα στην εκτίμηση ότι η κίνηση των επισκεπτών, από τον Ιούνιο κι έπειτα, θα αυξηθεί «με κρατήσεις της τελευταίας στιγμής».

Τέλος, ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και σε θέματα που (έμμεσα) άπτονται του τουρισμού. Για την επάρκεια του νερού, επεσήμανε ότι – κατόπιν των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί για τα υπάρχοντα αποθέματα, αλλά και με ορθή διαχείριση και τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο δήμος – δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Για το αεροδρόμιο, υποστήριξε ότι στο άμεσο διάστημα θα επιλυθούν τα τεχνικά θέματα που εκκρεμούν για την επέκταση του διαδρόμου, εκτιμώντας ότι στο τέλος του καλοκαιριού θα ξεκινήσει η διαδικασία των απαλλοτριώσεων. Για τον αναπροσδιορισμό των μισθωτικών αξιών των αιγιαλών για εκμετάλλευση ομπρελοξαπλωστρών, τραπεζοκαθισμάτων και θαλάσσιων μέσων αναψυχής, έκανε γνωστό ότι επειδή η Νάξος συγκαταλέγεται στους κορυφαίους προορισμούς, θα υπάρξει διπλασιασμός του ανταποδοτικού τέλους.

Ειδήσεις: Νάξος

 

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*