“Πράσινο” για το έργο της βελτίωσης του δρόμου Δανακός – Λιγαρίδια Νάξου

admin
24/05/2016 22:22
 
 
 

Εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου οι περιβαλλοντικοί όροι για το έργο της βελτίωσης του δρόμου Δανακός – Λιγαρίδια, ανάβοντας το πράσινο φως για την εκτέλεση του έργου… 

Το έργο αφορά τη βελτίωση της υφιστάμενης δασικής οδού, η οποία συνδέει την επαρχιακή οδό «Δαμαριώνας – Φιλώτι – Δανακός» στο ύψος του οικισμού «Δανακός», με την παράκτια δημοτική οδό «Μουτσούνα – Πάνορμος» στη θέση «Λιγαρίδια». Πέραν της βελτίωσης, σκοπός του έργου είναι και η αλλαγή του χαρακτήρα της υφιστάμενης δασικής οδού προς δημιουργία δημοτικής οδού.

Όπως αναφέρει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου στην απόφαση της: Εγκρίνουμε τους κάτωθι περιβαλλοντικούς όρους και περιορισμούς, η εφαρμογή των οποίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη βελτίωση και λειτουργία του έργου: «Βελτίωση υφιστάμενης οδού Δανακός – Λιγαρίδια Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων νήσου Νάξου Νομού Κυκλάδων» και βαρύνει τον φορέα του έργου, ο οποίος είναι ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Να σημειωθεί ότι το θέμα του έργου για τη βελτίωση του δρόμου 7 χιλιομέτρων, Δανακός-Λιγαρίδια Νάξου, έχει ξεκινήσει από το 2008 και στις 25-06-2010 η Διεύθυνση Δασών Νομού Κυκλάδων με έγγραφο της πληροφόρησε τη Διεύθυνση ΠΕ.ΧΩ. ότι ο υφιστάμενος δρόμος είναι δασικός κατηγορίας Γ και δεν είναι επιτρεπτή η ασφαλτόστρωσή του.

Όπως σημειώνουν κάτοικοι του Δανακού -οι οποίοι θέλουν διακαώς την εκτέλεση του έργου- η βελτίωση του δρόμου δεν θα ωφελήσει μόνο τους ίδιους αλλά και το νησί γενικότερα αφού θα μειωθεί σημαντικά η απόσταση με την περιοχή του Βόλακα κάτι που θα βοηθήσει τη σύνδεση της Νάξου με τις Μικρές Κυκλάδες. 

Η έγκριση Περιβαλλοντικών όρων του έργου, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου: ΕΔΩ

 
(Visited 162 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*