ΕΑΣ Νάξου: Από τη Νάξο για τη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες!

admin
07/06/2016 13:35
 
 
 

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη τόσο για τις πολυποίκιλες δράσεις της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, όσο και για τις νέες της επενδύσεις έδωσε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Δημήτρης Καπούνης στην εκπομπή “Al-iberti News” του AegeanVoice 107.5 και την Πόπη Αλιμπέρτη.

Εν καιρώ κρίσης, η ΕΑΣ έχει καταφέρει το… ακατόρθωτο: αύξησε τον τζίρο της και τα μεικτά της κέρδη, έδωσε καλύτερες τιμές στους παραγωγούς γάλακτος και πατάτας, εν ολίγοις – όπως είπε και ο κ. Καπούνης – «πάει πάρα πολύ καλά και είναι από τους λίγους συνεταιρισμούς που “κρατάνε”».

Βέβαια, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η Ένωση βαδίζει προσεκτικά, με μελετημένες κινήσεις, χρηστή διαχείριση και ομαδικό πνεύμα, πάντα για το καλό του νησιού και των ανθρώπων του. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η οικονομική στήριξη που προσφέρει στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου, αλλά και η πρόσφατη απόφαση της ΕΑΣ να συνδράμει τους μαθητές της Αμοργού που αναγκάστηκαν να έρθουν στη Νάξο για να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις.

Η προσφορά της Ένωσης όμως, δεν σταματά εδώ. «Βάζει πλάτη» και στην προβολή της Νάξου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω της συμμετοχής των φημισμένων και περιζήτητων τοπικών προϊόντων της σε διάφορες εκθέσεις, καθώς και μέσω διαφόρων τηλεοπτικών εκπομπών που φιλοξενούνται στο νησί. Υπάρχουν, επίσης, επαφές με τους ομογενείς μας σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Οι επόμενες κινήσεις

 

Δύο φεστιβάλ πρόκειται να πραγματοποιηθούν φέτος στη Νάξο: το (ξακουστό πια) φεστιβάλ πατάτας στις 16 Ιουλίου και το φεστιβάλ γραβιέρας, πιθανότατα τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τον κ. Καπούνη, το φεστιβάλ πατάτας αποφασίστηκε να γίνει στα μέσα Ιουλίου προκειμένου να τονωθεί τουριστικά η συγκεκριμένη χρονική περίοδος.

Επιπλέον, μίλησε και για δύο νέα προϊόντα που φιλοδοξούν να «πρωταγωνιστήσουν» στην αγορά, τη γραβιέρα Νάξου με βότανα (που κυκλοφόρησε και ήδη εξαντλήθηκε!) και τη γραβιέρα Νάξου με τρούφα, ένα γκουρμέ προϊόν που θα απευθύνεται σε… απαιτητικούς ουρανίσκους και θα διοχετευθεί σε επιλεγμένα ντελικατέσεν.

Επόμενη επενδυτική κίνηση της ΕΑΣ είναι η δημιουργία μονάδας βιοαερίου μέσω ΕΣΠΑ. Ο κ. Καπούνης αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα που θα προκύψουν (νέες θέσεις εργασίας, προστασία περιβάλλοντος, μείωση του κόστους ενέργειας στο τυροκομείο από την αξιοποίηση των αποβλήτων του τυροκομείου και των σφαγείων), κάνοντας την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και θα προχωρήσει η χρηματοδότηση του έργου.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΑΣ έκανε γνωστό ότι η Ένωση έχει ξεκινήσει τις προσπάθειες για την αναγνώριση του αμνοεριφίου της Νάξου, της Αμοργού και των Μικρών Κυκλάδων ως βιολογικού, αφού είναι ελευθέρας βοσκής και δεν τρέφονται με μεταλλαγμένες τροφές.

Ειδήσεις: Νάξος

(Visited 38 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*