Βασίλης Ραπτάκης: «Ο κόσμος στηρίζει το νοσοκομείο της Νάξου»

Βασίλης Ραπτάκης
admin
09/06/2016 13:17
 
 
 

Για τις ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου μίλησε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου, ορθοπαιδικός Βασίλης Ραπτάκης, κατά τη διάρκεια της εκπομπής της Πόπης Αλιμπέρτη στον AegeanVoice 107.5.

«Θέλουμε επειγόντως καρδιολόγο, παθολόγους και παιδίατρο και έχουμε ζητήσει και δεύτερο νεφρολόγο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ραπτάκης, ειδικότητες για τις οποίες έχει γίνει ήδη προκήρυξη μόνιμων θέσεων. Ειδικότερα δε, για τη θέση του καρδιολόγου έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον, ενώ έχει σταλεί αίτημα στην 2η ΥΠΕ και για επικουρικούς γιατρούς. Επίσης, αναμένεται μέρα με τη μέρα η άφιξη και μιας μόνιμης μαίας.

«Ζητάμε συνεχώς αναβάθμιση του Οργανισμού για να είναι καλυμμένα όλα τα τμήματα» επεσήμανε ο υποδιοικητής του νοσοκομείου και πρόσθεσε ότι η μονάδα αιμοδοσίας λειτουργεί σε συνεργασία και το νοσοκομείο της Νίκαιας, ενώ «δειλά-δειλά γίνονται και κάποιες χειρουργικές επεμβάσεις».

Υποστελέχωση παρουσιάζουν, επίσης, οι διοικητικές υπηρεσίες, αλλά και το τοπικό ΕΚΑΒ, καθώς οι επτά διασώστες που υπηρετούν αυτή την στιγμή δεν επαρκούν για να υπάρχει πλήρης βάρδια καθ’ όλο το 24ωρο. «Δεν μπορώ και δεν έχω το δικαίωμα να τους ζητώ να έρχονται εκτός της βάρδιας τους» ανέφερε ο κ. Ραπτάκης και πρόσθεσε ότι χρειάζονται ακόμη 4-5 διασώστες, αλλά και οδηγοί για το ασθενοφόρο. Μάλιστα, ζήτησε τη συνδρομή είτε του δήμου, είτε της πυροσβεστικής για την παροχή οδηγών, ξεκαθαρίζοντας ότι τα περιστατικά θα παραλαμβάνουν ο διασώστης ή ο γιατρός και όχι ο οδηγός.

Ο κ. Ραπτάκης εξέφρασε την ανησυχία του για την αντιμετώπιση των περιστατικών ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου, οπότε αυξάνεται ο πληθυσμός του νησιού λόγω και των επισκεπτών, ωστόσο δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ήδη υπηρετεί στο νοσοκομείο της Νάξου υπερβάλλει εαυτόν για να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας στο νησί. Σύμφωνα, επίσης, με τον υποδιοικητή του Γ.Ν. Νάξου, υπάρχουν γιατροί σε όλα τα χωριά, τις Μικρές Κυκλάδες και την Αμοργό.

«Ο κόσμος στην πλειοψηφία του, στηρίζει το νοσοκομείο μας, παρά τα λάθη και τις αδυναμίες μας» υπογράμμισε ο κ. Ραπτάκης.

(Visited 149 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*