Βασίλης Βρούτσης: «Αυτή τη στιγμή ο δήμος βρίσκεται σε απόλυτη αδράνεια»

vroutsis vasilis 2
admin
28/06/2016 08:21
 
 
 

Τα τεκταινόμενα στον δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αλλά και θέματα που θα συζητηθούν στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο σχολίασε ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για τα νησιά μας» Βασίλης Βρούτσης, ο οποίος φιλοξενήθηκε στο στούντιο του AegeanVoice 107.5 και την εκπομπή «Δέκα με τόνο».

Με αφορμή την μείωση του προϋπολογισμού του Κοινωνικού Παντοπωλείου, απόφαση η οποία – όπως είπε – «αποτελεί έναν συμβολισμό της κοινωνικής πολιτικής που θέλει να ακολουθήσει αυτή η δημοτική αρχή», ο κ. Βρούτσης επανέλαβε τη θέση της παράταξης του περί ενεργής (και περισσότερο διεκδικητικής) συμμετοχής των πολιτών στα κοινά, προκειμένου να ανατρέπονται αποφάσεις που θίγουν τα δικαιώματα του και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής του.

«Καλώ, προσκαλώ και προκαλώ όλους τους δημότες στο δημοτικό συμβούλιο για να διεκδικήσουν την ανατροπή αυτής της απόφασης […] αν δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος ενάντια σε τέτοιες αποφάσεις, σημαίνει ότι τις αποδέχεται» δήλωσε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι «όταν παρίστανται δημότες στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι διαφορετικές».

 

«Ο δήμος έχει ανάγκες, αλλά έχει και δυνατότητες»

Στη συνέχεια, ο κ. Βρούτσης σχολίασε δύο από τα θέματα που θα απασχολήσουν τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, τις θερινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τη μίσθωση γεωτρήσεων.

«Κάθε χρόνο πειραματίζονται στην πλάτη του κόσμου» τόνισε, αναφερόμενος στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες «δεν έχουν την έγκριση του μελετητή» σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για τα νησιά μας».

«Η επάρκεια νερού είναι το πιο μεγάλο θέμα στη Νάξο, μετά το θέμα της υγείας» επισήμανε ο κ. Βρούτσης, χαρακτηρίζοντας «εγκληματική λύση, που δεν πρέπει να ψηφιστεί» τη μίσθωση γεωτρήσεων, ενώ υποστήριξε ότι είναι απαραίτητη η οργάνωση μιας Επιχείρησης Ύδρευσης με επιστημονικό προσωπικό.

Πρότεινε, μάλιστα, τις εξής λύσεις για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα: 1ον ενημέρωση των πολιτών για ορθολογική διαχείριση του νερού, 2ον κήρυξη της δυτικής Νάξου (Χώρας, Λιβαδιού) σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και 3ον μίσθωση αφαλατώσεων στο παράδειγμα της Μυκόνου, που ναι μεν είναι «μια πανάκριβη λύση», αλλά «είναι νερό».

«Αυτή τη στιγμή ο δήμος βρίσκεται σε απόλυτη αδράνεια και τα τελευταία χρόνια είναι πρωτοπόρος στην έλλειψη λογικής και φαντασίας […] Ο δήμος έχει ανάγκες, έχει όμως και δυνατότητες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

(Visited 56 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*