Νίκος Μαϊτός: «Ανίκανη η δημοτική αρχή να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Νάξου»

manitos 4
admin
29/06/2016 14:49
 
 
 

Κόκκινο έχει «χτυπήσει» το πολιτικό θερμόμετρο στη Νάξο, μετά και τη χθεσινή, επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Στο στούντιο του AegeanVoice 107.5 φιλοξενήθηκε ο επικεφαλής της «Νησιωτικής Πολιτείας» Νίκος Μαϊτός, η παράταξη του οποίου χθες αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Μαϊτός έδωσε τη δική του εκδοχή για τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στη συνεδρίαση, αντικρούοντας τις κατηγορίες του δημάρχου ότι είναι εκείνος που σαμποτάρει τον δήμο με τις προσφυγές του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου (ΑΔΑ). Αντίθετα – υποστήριξε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας – η μη έγκαιρη έγκριση του προϋπολογισμού ήταν αυτή οδήγησε σε ακύρωση από την ΑΔΑ μιας σειράς αποφάσεων που ελήφθησαν.

«Με ασύστολα ψεύδη η δημοτική αρχή προσπαθεί να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες αλλού. Χθες δεν κατηγορήθηκε ο Μαϊτός, αλλά στην ουσία κατηγορήθηκε ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔΑ και οι υπάλληλοι της ότι μόνο υπό το καθεστώς απειλών και εκβιασμών προχωρούν στον έλεγχο νομιμότητας των αποφάσεων και κάνουν τη δουλειά τους» δήλωσε ο κ. Μαϊτός, ο οποίος έκανε λόγο για «μέγα πολιτικό ζήτημα που ξεπερνά τα όρια του δήμου» και θα πρέπει να πάρει θέση επ’ αυτού ο Γ.Γ. και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

«Η Νάξος διολισθαίνει υπό την ηγεσία τους μέρα με την ημέρα […] Υπάρχει νόμιμος τρόπος να διοικηθεί μια τοπική κοινωνία. Δεν είναι τρόπος η παρανομία» ανέφερε ο κ. Μαϊτός και ζήτησε την παραίτηση «ενός τουλάχιστον από αυτούς που έφεραν τη Νάξο και την πολιτική της ζωή σε αυτή την κατάσταση».

 

«Θέλουν να “το παίζουν” κάποιοι»

Σύμφωνα με τον κ. Μαϊτό, η αντιπολίτευση που ασκεί η παράταξη του «δεν είναι σε επίπεδο συζήτησης καφενείου, αλλά σε επίπεδο ουσίας». Αντίθετα, η τακτική που ακολουθεί η δημοτική αρχή είναι η διαστρέβλωση των γεγονότων και οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον πάντων, με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας να τονίζει ότι ο μοναδικός στόχος τους είναι «η διατήρηση της καρέκλας, για να “το παίζουν κάποιοι” στην τοπική κοινωνία και να καταδικάζουν έναν ολόκληρο νησί». «Η Νάξος έχει καταστεί ουραγός σε επίπεδο Νοτίου Αιγαίου και η δημοτική αρχή είναι ανίκανη να υπηρετήσει τα συμφέροντα του νησιού […] Ας βάλουν μυαλό όσο είναι καιρός» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαϊτός.

 

Θα είναι ξανά υποψήφιος

Τέλος, ο κ. Μαϊτός, μέσω της εκπομπής, έκανε γνωστή την πρόθεση του να είναι ξανά υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

«Όταν μια άλλη δημοτική αρχή θα πάρει τη θέση τους, θα υπάρξει αλλαγή […] Εφόσον το θέλει η παράταξη μου και οι συνεργάτες μου και με την αναζήτηση ευρύτερων συμμαχιών και συναινέσεων που είναι αναγκαίες, θα είμαι ξανά υποψήφιος και θα επιστρέψουν οι δημοκρατικές, νόμιμες και παραγωγικές διαδικασίες στη λειτουργία του δήμου και του δημοτικού συμβουλίου» δήλωσε ο κ. Μαϊτός, ο οποίος επισήμανε ότι «συνειδητά» παράτησε σημαντικότερες θέσεις από τη θέση του δημάρχου Νάξου για να υπηρετήσει το νησί του.

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*