Στον Πύργο Μπαζαίου και σε παράσταση του Φεστιβάλ Νάξου η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Newsroom
17/08/2022 15:44
 
 
 

 

Τη Νάξο επέλεξε και φέτος η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον σύντροφό της Παύλο Κοτσώνη για ολιγοήμερες διακοπές.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής της, η κα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε την έκθεση υφαντικής τέχνης «ΤΑΠΙΣΕΡΙ» στον Πύργο Μπαζαίου στην ενδοχώρα του νησιού. Στην έκθεση, όπου παρουσιάζονται έργα ταπισερί δώδεκα Ελλήνων σύγχρονων καλλιτεχνών σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, η ΠτΔ ξεναγήθηκε από τον διοργανωτή της έκθεσης Μάριο Βαζαίο και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Νάξου Στέλιο Κρασανάκη.

Γνωστή θιασώτης των τεχνών συνομίλησε με τους καλλιτέχνες του Φεστιβάλ Νάξου Χρήστο Χατζηπαναγιώτη και Μάνο Καρατζογιάννη που φιλοξενούνταν στον πύργο με αφορμή την παράσταση για το «Έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη», σε διοργάνωση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Απόλυτα ενημερωμένη για τα πολιτιστικά δρώμενα στο νησί, η κα Σακελλαροπούλου παρακολούθησε το Σάββατο 13 Αυγούστου την περφόρμανς σύγχρονου χορού του Gabriel Gaudray-Donnio στον Αρχαιολογικό χώρο των Υρίων σε παραγωγή του Φεστιβάλ Νάξου με τη σύμπραξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και της μονάδας φιλοξενίας Chapelle Saint Antoine. Στο χώρο των Υρίων την κα Σακελλαροπούλου υποδέχτηκαν οι διοργανωτές Ειρήνη Λεγάκη (Αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων) και ο Μάριος Βαζαίος (Διευθυντής του Φεστιβάλ Νάξου).

Μετά την παράσταση η κα Σακελλαροπούλου γνώρισε και συγχάρηκε τον καλλιτέχνη και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο ναό του Διονύσου από τον Καθηγητή Βασίλη Λαμπρινουδάκη και την Αρχαιολόγο Ειρήνη Λεγάκη. Μετά την εκδήλωση προσφέρθηκε δείπνο στην κα Σακελλαροπούλου και τον κ. Κοτσώνη από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ Νάξου.

(Visited 717 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*