Εικόνες ντροπής! Ανεξέλεγκτη χωματερή εντός του Καταφυγίου Άγριας Ζωής της αλυκής Νάξου (video+φώτος)

Αλυκή σκουπίδια
Newsroom
29/11/2022 00:12
 
 
 

 

Σε ανεξέλεγκτη χωματερή έχει μετατραπεί τμήμα του Καταφυγίου Άγριας Ζωής, της αλυκής αεροδρομίου Νάξου, αφού μια ανάσα από τη λίμνη, στο «πάρκινγκ» -που πιο πολύ με σκουπιδότοπο μοιάζει- έχουν τοποθετηθεί κάδοι από το δήμο και ο καθένας, ανεξέλεγκτα πετά εκεί ότι σκουπίδι μπορεί να φανταστεί κανείς, από μπάζα, στρώματα, έπιπλα, κλαδιά και κάθε είδους απορρίμματα.

Αλυκή σκουπίδια

Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς με λόγια την καταστροφή του περιβάλλοντος στην ιδιαίτερη και ευαίσθητη αυτή περιοχή που αποτελεί Καταφύγιο Άγριας Ζωής στη Νάξο.

Αλυκή σκουπίδια

Δεν είναι λίγες οι φορές που αναγνώστες του naxostimes (Έλληνες και ξένοι) έχουν στείλει φωτογραφίες και έχουν καταγγείλει την περιβαλλοντική καταστροφή της περιοχής, η οποία κινδυνεύει να μετατραπεί σε ανεξέλεγκτο σκουπιδότοπο με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για τα χιλιάδες άγρια πτηνά και άλλα όντα που ζουν μόνιμα ή κάνουν στάση στη λίμνη της αλυκής.

Αλυκή σκουπίδια

Οι εικόνες που βλέπεται είναι σημερινές και …μάλιστα λίγο μετά το μάζεμα των σκουπιδιών από το δήμο!!

Αλυκή σκουπίδια

Τα γύρω χωράφια και οι δρόμοι γεμάτα με πλαστικές σακούλες, χαρτιά και ότι άλλο σκουπίδι παίρνει ο άνεμος και το διασκορπίζει παντού.

Αλυκή σκουπίδια

Οι εικόνες αυτές μόνο ντροπή μπορεί να προκαλούν.

Αλυκή σκουπίδια

Ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, μπορεί να έχει αποτύχει στην καθαριότητα, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, οφείλει να λάβει τα μέτρα του και όχι μόνο να προστατέψει την αλυκή που είναι τεράστιας οικολογικής σημασίας αλλά και να την αναδείξει.

Αλυκή σκουπίδια Αλυκή σκουπίδια Αλυκή σκουπίδια Αλυκή σκουπίδια

(Visited 867 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*