Νάξος: Με άρωμα εκλογών, τη …«μικρή Λουλού» και «κρεβατομουρμούρα» η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (video)

Newsroom
22/12/2022 23:06
 
 
 

 

Την τελευταία του συνεδρίαση για το 2022 πραγματοποίησε την Πέμπτη το μεσημέρι, το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που και πάλι είχε …άρωμα εκλογών.

Η μικτή συνεδρίαση -μετά από περίπου δυόμιση χρόνια- πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο ενώ κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι και υπάλληλοι του δήμου συμμετείχαν σε αυτή με τηλεδιάσκεψη.

Πριν ξεκινήσει η συζήτηση των θεμάτων ημερήσιας διάταξης τέθηκαν σειρά ερωτημάτων προς το δήμαρχο στα περισσότερα από τα οποία απάντησε με ασάφειες ή δεν απάντησε καθόλου παραπέμποντας τους δημοτικούς συμβούλους στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.

Οι κόντρες με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Φώτη Μαυρομμάτη συνεχίστηκαν τόσο με την αντιπολίτευση όσο και με τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο δήμαρχο, Μανώλη Πολυκρέτη.

Η «μικρή Λουλού» και …η κρεβατομουρμούρα

«Ασαφή» χαρακτήρισε την απόφαση που ανέβηκε στο Διαύγεια για το καρνάγιο του Κουφονησίου ο κ. Πολυκρέτης ο οποίος ζήτησε να μάθει ποιες είναι οι ενέργειες που έχει κάνει ο δήμος για την επαναλειτουργία του. Ο κ. Λιανός είπε ότι «υπάρχει συνεργασία με τον πρόεδρο Κουφονησίου, για να λυθεί το ζήτημα».

Επίσης ο κ. Πολυκρέτης ρώτησε σχετικά με τη χρηματοδότηση από το υπουργείο για την αφαλάτωση, θέμα το οποίο είχε επισημάνει με αίτημα του στη δημοτική αρχή πριν από λίγες ημέρες, και γιατί ο δήμος δεν πήρε ολόκληρη τη χρηματοδότηση. Το επόμενο ερώτημα του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου ήταν σχετικά με το πρόγραμμα που «άνοιξε» και αφορά την ύδρευση.

Ο κ. Μαυρομμάτης διέκοψε το Μανώλη Πολυκρέτη λέγοντάς του ότι έχει υπερβεί το χρόνο που θα μπορούσε να μιλήσει και ακολούθησε μία ακόμα κόντρα μεταξύ των δύο ανδρών.

«Ζήτησα από εσάς απαιτητικά να διαγράψετε τους δημοτικούς συμβούλους»; ρώτησε ο κ. Πολυκρέτης. «Ναι και έχω και δύο μάρτυρες» είπε ο κ. Μαυρομμάτης. «Είστε ψεύτης» συνέχισε ο Μανώλης Πολυκρέτης.
«Αν νομίζετε ότι είμαι παιδάκι και παίζω παιδικά παιχνίδια είστε γελασμένος. Εγώ δε διαγράφω. Τη «μικρή Λουλού» εγώ δεν την παίζω. Μην ασχολείστε μαζί μου και με το δήμαρχο. Αν θέλετε να μας στοχοποιήσετε, να το κάνετε πολιτικά» είπε ο Φώτης Μαυρομμάτης.

«Όλα αυτά μου φαίνονται σαν κρεβατομουρμούρα» σχολίασε ο Βασίλης Βρούτσης.

Η «ενός ανδρός αρχή» και η «στοχοποίηση»…

«Παρά τρεις μήνες κλείνουμε τρία χρόνια για να κάνουμε διά ζώσης συνεδρίαση» σχολίασε ο κ. Λεονάρδος Χατζηανδρέου για να εισπράξει και πάλι το παράπονο του Φώτη Μαυρομμάτη ότι κανείς δεν επικοινώνησε μαζί του για να τον ρωτήσει γιατί η προηγούμενη συνεδρίαση έγινε με τηλεδιάσκεψη, αλλά προτίμησαν να στείλουν «νύχτα» μια επιστολή.

«Είπατε ότι οι επικεφαλής δεν ήρθαν να μιλήσετε. Αυτό που πάλι θα λέγατε είναι ότι “εγώ είμαι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και εγώ αποφασίζω”. Ενός ανδρός αρχή, δηλαδή».

«Συνεχίζετε τα ίδια κ. Χατζηανδρέου» απάντησε ο Φώτης Μαυρομμάτης και επανέλαβε όσα και στην ειδική συνεδρίαση του απολογισμού. Πρόσθεσε επίσης ότι: «Τα κάνετε όλα για να στοχοποιήσετε εμένα και το δήμαρχο επειδή πλησιάζουν εκλογές. Σταματήστε τον εκβιασμό. Εγώ εφαρμόζω το νόμο κ. Μαράκη και να μη μου κουνάς σε εμένα το δάχτυλο, αλλά αλλού. Όταν υπογράφεις έγγραφα να ακούς και την απάντηση. Είναι δική μου αρμοδιότητα το πως θα λειτουργεί το δημοτικό συμβούλιο».

Τα κολωνάκια που …ξεφυτρώνουν παντού

Για τα περιβόητα κολωνάκια που έχουν κατακλύσει τη Νάξο έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπερτσιάς ο οποίος ζήτησε να μάθει εάν υπάρχουν μελέτες για την τοποθέτηση τους, τη στιγμή που όπως είπε πως γνωρίζει, βάση νομοθεσίας αυτά μπορεί να μπαίνουν μόνο σε κάποιες στροφές.

«Κάποια έχουν μελέτες κάποια είναι παράτυπα» απάντησε ο δήμαρχος και αποφεύγοντας τη συζήτηση παρέπεμψε τον κ. Μπερτσιά να απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες.

«Παντού ξεφυτρώνουν κολωνάκια» είπε και ο κ. Μαράκης με το Δημήτρη Λιανό να ζητά «να μην επαναλαμβανόμαστε».

(Visited 624 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*