25η Μαρτίου: Η τελευταία παρέλαση της Εφραιμίνας στον Απόλλωνα – Τίτλοι τέλους για τις παρελάσεις στον οικισμό της Νάξου (video)

Newsroom
25/03/2023 21:42
 
 
 

 

Τίτλοι τέλους για τις παρελάσεις του Απόλλωνα Νάξου αφού η μοναδική μαθήτρια του σχολείου Εφραιμίνα φοιτά στην ΣΤ τάξη του δημοτικού και με το τέλος της σχολικής χρονιάς αποχαιρετά το σχολείο της, το οποίο θα κλείσει εφόσον -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να φοιτήσει σε αυτό άλλο παιδί.

Και σήμερα, σε «βαρύ» όμως κλίμα αυτή τη φορά, πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στον παραθαλάσσιο οικισμό της Νάξου με την μοναδική μαθήτρια του σχολείου, την Εφραιμίνα. Η μαθήτρια κρατούσε την Ελληνική σημαία γεμάτη περηφάνια και καμάρι και με τη συνοδεία του δασκάλου της αλλά και τυμπάνων από τη Χώρα, παρέλασε μπροστά στους λιγοστούς κατοίκους του Απόλλωνα.

Νωρίτερα, τελέστηκε δοξολογία στην εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου με την παρουσία του προέδρου Κορωνίδας Νάξου Αντώνη Αλιμπέρτη.

Η Εφραιμίνα, από το 2019 φοιτά μόνη της στο σχολείο του απομακρυσμένου οικισμού της Κορωνίδας Νάξου, ωστόσο μαζί με τους δασκάλους της κάθε χρόνο τιμά τις Εθνικές επετείους, και παρά το γεγονός ότι είναι η μοναδική μαθήτρια δίνει ζωή στο παραθαλάσσιο χωριό.

Σήμερα, υπήρχε μια λύπη στα πρόσωπα των παρευρισκομένων, αφού όλοι ξέρουν ότι το κορίτσι μεγάλωσε και θα πάει πια στο Γυμνάσιο, με αποτέλεσμα το σχολείο του χωριού να κλείσει…

Οι παρελάσεις του Απόλλωνα που κάθε χρόνο έκαναν το γύρο της Ελλάδας μέσα από τα τοπικά και κεντρικά ΜΜΕ πραγματικά θα λείψουν σε όλους…

(Visited 526 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*