Η AEGEAN χρηματοδοτεί το αεροδρόμιο Νάξου

aerodromio naxou aegean
admin
20/10/2016 16:14
 
 
 

Τη Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου της επέκτασης του αεροδρομίου Νάξου χρηματοδοτεί η AEGEAN AIRLINES…

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του naxostimes.gr οι υπογραφές για τη χρηματοδότηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων θα πέσουν από στιγμή σε στιγμή και μετά από αυτό θα “ξεμπλοκάρει” πλέον η υπόθεση της επέκτασης του αεροδρομίου Νάξου που είχε κολλήσει στη σύνταξη της Περιβαλλοντικής μελέτης. 

Αρχικά την ΜΠΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων), είχε αναλάβει να τη συντάξει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) η οποία όμως όπως αποδείχτηκε αδυνατούσε να τη φέρει άμεσα σε πέρας κι έτσι  το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε (το καλοκαίρι) να ανατεθεί η ΜΠΕ σε μελετητικό γραφείο με απευθείας ανάθεση. Ωστόσο, λόγω αλλαγής του σχετικού νόμου (για τις απευθείας αναθέσεις μελετών), το θέμα και πάλι κωλυσιεργούσε κι έτσι ο δήμος, ακολουθώντας το παράδειγμα της Πάρου, απευθύνθηκε στην AEGEAN, όπου έδειξε ενδιαφέρον να στηρίξει την επέκταση του αεροδρομίου Νάξου, αρχικά χρηματοδοτώντας την Περιβαλλοντική Μελέτη (με το ποσό περίπου 50.000 €).
Μάλιστα άνθρωποι της εταιρίας επισκέφτηκαν το καλοκαίρι τη Νάξο προκειμένου να δουν από κοντά το έργο και να έχουν επαφές με τη δημοτική αρχή.  

Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, θα πρέπει να προχωρήσουν από την ΥΠΑ οι απαλλοτριώσεις για να γίνει παράλληλα και η δημοπράτηση του έργου, το οποίο σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Λιανό είναι χρηματοδοτημένο με 5 εκατ. ευρώ.

(Visited 113 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*