Γιάννης Αναματερός: «Δεν μπορούμε να κατασπαταλάμε το δημόσιο χρήμα»

anamateros giannis
admin
21/10/2016 13:51
 
 
 

Μια σειρά ερωτημάτων που αφορούν στις εργολαβίες καθαριότητας για τη Δρυμαλία και τη Δημοτική Κοινότητα Νάξου έθεσε ο πρόεδρος των εργαζομένων του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Γιάννης Αναματερός, ο οποίος φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Aegean Voice 107.5 και την εκπομή “AlibertiNews”.
Απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο Μανόλη Μαργαρίτη και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μανώλη Πολυκρέτη, ο κ. Αναματερός ζήτησε να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες για τις δύο εργολαβίες (που υπογράφηκαν τον Σεπτέμβρη, αν και αφορούσαν την καλοκαιρινή περίοδο), όπως τον συγκεκριμένο αριθμό των εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτές, ποιον τομέα έχει αναλάβει η κάθε εργολαβία, ποιος είναι ο επιβλέποντας σε κάθε μία κ.λπ. «Περιμένω δημόσια απάντηση. Πού, πώς, πότε, ποιος, να ξέρουν και οι δημότες […] Αυτό είναι δημόσιο χρήμα, δεν μπορούμε να το κατασπαταλάμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ευχολόγιο η μελέτη του ΕΜΠ»
Ο κ. Αναματερός παρέστη και στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης για τη μελέτη του ΕΜΠ σχετικά με τη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων, για την οποία είπε ότι είναι απλά «ένα ευχολόγιο» που δεν έχει λάβει υπόψη της τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Νάξου και τα δεδομένα που επικρατούν σε αυτή.
«Όλοι μιλήσαμε με επιχειρήματα για την μελέτη που δεν άφησε κανένα μέλος της Επιτροπής ευχαριστημένο» επισήμανε και επιπλέον, καυτηρίασε το γεγονός ότι δεν παρέστησαν στη συνεδρίαση φορείς που σχετίζονται με τον τουρισμό (όπως η Ένωση Ξενοδόχων, η Ένωση Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης). Μάλιστα, υποστήριξε ότι «οι επιχειρηματίες του τουρισμού ρυπαίνουν περισσότερο σε σχέση με εμάς τους “ιθαγενείς”, γι’ αυτό και δεν τους ενδιαφέρει να έρθουν σε τέτοιες συναντήσεις».
«Αν δεν γίνει σωστή διαχείριση απορριμμάτων και δεν φτιαχτεί πρώτα ο ΣΜΑΥ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων Υλικών), ο ΧΥΤΑ δεν θα αντέξει ούτε πέντε χρόνια» ανέφερε σε άλλο σημείο ο κ. Αναματερός και πρόσθεσε ότι και ο καινούριος ΧΑΔΑ έχει ήδη κορεστεί.
Τέλος, κατήγγειλε ότι δεν έχει τεθεί ποτέ σε λειτουργία ο κλίβανος για τα απόβλητα των σφαγείων, τα οποία καταλήγουν στα σκουπίδια, ενώ ουδέποτε έχει εφαρμοστεί ο εγκεκριμένος κανονισμός καθαριότητας του δήμου Ναξου και Μικρών Κυκλάδων.

(Visited 43 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*