Νίκος Μανιός για την παραλία Χώρας Νάξου: «Δεν αφήνουμε στην τύχη το ζήτημα»

paralia naxou 2
admin
22/10/2016 16:38
 
 
 

Δεύτερη παρέμβαση, σε διάστημα λίγων ημερών, για το θέμα της παραλίας Χώρας Νάξου έκανε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός στην εκπομπή “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5.

Αρχικά, ο κ. Μανιός εξέφρασε την απορία του για την – αιφνιδιαστική – κίνηση της Κτηματικής Υπηρεσίας να βεβαιώσει υπέρογκα πρόστιμα στους καταστηματάρχες της παραλίας, πολλά από τα οποία είναι ήδη πληρωμένα.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «βρισκόμαστε στην κορυφή μιας πυραμίδας, όπου από κάτω ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα ήταν μεταξύ νομιμότητας και μη νομιμότητας. Γι’ αυτό δημιουργείται αυτό το χάος. Πώς ξαφνικά η Κτηματική Υπηρεσία παρεμβαίνει και δεν έκανε αυτό πέρυσι ή πρόπερσι; […] Είναι ένα ζητούμενο η εναρμόνιση τις δράσεις των υπηρεσιών στο ελληνικό κράτος, η Κτηματική Υπηρεσία ανήκει μεν στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά έχει τη δική της δομή, τη δικής της ιεραρχία και τη δική της λογική και τακτική».
Στη συνέχεια επανέλαβε ότι, έπειτα από τις απαιτούμενες ενέργειες, η χρήση της παραλίας θα εκχωρηθεί στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου. «Το Λιμενικό Ταμείο είναι σε συνεννόηση με τη Γραμματεία Λιμένων για την εκχώρηση του χώρου και την αλλαγή των περγκολών, θα πάρουν μια ενιαία μορφή και θα ενταχθούν στο σχέδιο που ετοιμάζουν» δήλωσε ο κ. Μανιός, κάνοντας επίσης γνωστό ότι την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης, ώστε να έχει μια πλήρη ενημέρωση για το θέμα των προστίμων, που θα την μεταφέρει και στους υπόλοιπους βουλευτές.

«Υπάρχει κυβερνητική βούληση για να λυθεί»
«Δεν το αφήνουμε στην τύχη το ζήτημα, είναι περιπλεγμένο νομικά, αλλά η κυβέρνηση δεν νίπτει τας χείρας της. Έχει βούληση και λέει “προχωρήστε να το λύσουμε”» ανέφερε ο κ. Μανιός και τόνισε ότι ναι μεν υπάρχει η μεσολάβηση των βουλευτών, ωστόσο για να λυθεί αυτή η εκκρεμότητα θα «πρέπει να τρέξουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς και όσοι έχουν έννομο συμφέρον».

(Visited 96 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*