Φωτιά στην Απείρανθο (φώτος)

fotia apeiranthos 11
admin
30/10/2016 18:04
 
 
 

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα, στην περιοχή “Κορακιές” της Απειράνθου.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία της Νάξου βρίσκεται στο σημείο και επιχειρεί για την κατάσβεση της… 
Σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes.gr η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 2:30 μετά το μεσημέρι σε αγροτικό δρόμο στην Κορακιά Απειράνθου και γρήγορα επεκτάθηκε σε όλη την πλαγιά του βουνού κατακαίγοντας πάνω από 200 στρέμματα από βοσκοτόπια. Αυτή την ώρα (22:008) η φωτιά έχει πιάσει “κορυφή” στο βουνό, το οποίο είναι ιδιαίτερα δύσβατο και βραχώδες. Ευτυχώς στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι (περίπου 4 μποφόρ είναι η ένταση των ανέμων) κι έτσι η πυρκαγιά δεν έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Στην περιοχή επιχειρούν 7 πυροσβέστες και δυο οχήματα από το κλιμάκιο της Νάξου με επικεφαλής τον Πυρονόμο κ. Βενιέρη Αντώνη, ο οποίος μιλώντας στο naxostimes.gr σημείωσε ότι τα πυροσβεστικά οχήματα δεν μπορούν να φτάσουν στην περιοχή της πυρκαγιάς στην οποία επιχειρεί πεζοπορικό τμήμα αφού δεν είναι δυνατόν να γίνουν ενέργειες με ρίψη νερού. 

fotia apeiranthos 3

Πάντως από την πυρκαγιά δεν αναφέρθηκε να κινδύνεψαν ζώα, ή οικήματα. Αυτό που θεωρείται σχεδόν βέβαιο, σύμφωνα με τον κ. Βενιέρη είναι ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε εσκεμμένα, από βοσκό της περιοχής, όπως συμβαίνει αρκετά συχνά σε βοσκοτόπια τη συγκεκριμένη χρονική εποχή. Πάντως το θέμα ήδη διερευνάται από την πυροσβεστική υπηρεσία

Πάντως η επιχείρηση της κατάσβεσης βρίσκεται σε αρκετά καλό δρόμο, αν και η νύχτα αναμένεται να είναι μεγάλη για τους πυροσβέστες… 

00:30: Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο από τους πυροσβέστες που επιχειρούν στην περιοχή

Στις 8:00 το πρωί της Δευτέρας η φωτιά στην Απείρανθο (περιοχή Κορακιές) έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Τελικός απολογισμός… 350 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης (βοσκοτόπια) έγιναν στάχτη. 

Να σημειωθεί ότι με το πέρας της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς, ξεκίνησε και η βροχή στην περιοχή… 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την πυρκαγιά:

fotia apeiranthos 1

fotia apeiranthos 2

fotia apeiranthos 4

fotia apeiranthos 5

fotia apeiranthos 6

fotia apeiranthos 7

fotia apeiranthos 8

fotia apeiranthos 9

fotia apeiranthos 10

fotia apeiranthos 12

(Visited 37 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*