Νάξος: Το πρόγραμμα του εορτασμού του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτη

Newsroom
12/07/2023 21:38
 
 
 

 

Την εορτή του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτη γιορτάζει και φέτος η Νάξος με τις εκδηλώσεις να κορυφώνονται την Παρασκευή 14 Ιουλίου -ανήμερα της γιορτής- το βράδυ, με τη μεγαλοπρεπή λιτάνευση των εικόνων και των ιερών λειψάνων των οσίων Πατέρων Νικοδήμου του Αγιορείτη και Αρσενίου του εν Πάρω.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος και ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος.

Να σημειωθεί ότι φέτος στο πλαίσιο του εορτασμού του Αγίου Νικοδήμου στη Νάξο, θα μεταφερθούν τα Τίμια Λείψανα του Οσίου Αρσενίου του εν Πάρω του θαυματουργού, των οποίων η υποδοχή θα γίνει την Πέμπτη το βράδυ, στον αύλειο χώρο του πανηγυρίζοντος ναού του Αγίου Νικοδήμου στη Χώρα Νάξου.

Πρόγραμμα λατρευτικών και λοιπών εκδηλώσεων

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

α) 7.45 μ.μ. Υποδοχή της Τιμίας Χειρός του Οσίου Πατρός ημών Αρσενίου του εν Πάρω του Θαυματουργού στα προπύλαια του Ιερού ναού Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου, η οποία θα μεταφερθεί από την Ιερά Μονή Χριστού (Δάσους) Πάρου, όπου εκοιμήθη ο Όσιος και βρίσκεται ο τάφος του.

β) 8:00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο Λόγο και συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητο και Παροναξίας κ. Καλλίνικο.

γ) 10.00 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία. (Μικρό Απόδειπνο με τους Χαιρετισμούς του Αγίου, Όρθρος και Θεία Λειτουργία).

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

α) 7.00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στόν Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου προεξάρχοντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο ο οποίος θα κηρύξει το Θείο Λόγο και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Θηβών, Λεβαδειάς καί Αυλίδας κ. Γεώργιο, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητου, Λάρισας καί Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου.

γ) 7.30 μ.μ. Ἀκολουθία Μεθέορτου Αρχιερατικού Εσπερινού και Παρακλήσεως του Αγίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητου.

9.00 μ.μ. Έναρξη Ιεράς Λιτανείας της Ιερής Εικόνας και των Τιμίων Λειψάνων των Οσίων Πατέρων Νικοδήμου Αγιορείτου και Αρσενίου του εν Πάρω, διά της παραλιακής οδού προς τον Μητροπολιτικό Ναό όπου θα ψαλεί η Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου. Επί της μαρμάρινης εξέδρας θα τελεστεί Δέηση και θα μιλήσει ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.706 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*