Αντώνης Βασαλάκης για τη δημοτική αρχή: «Είναι άσχετοι και επικίνδυνοι πολιτικά»

vasalakis adonis 1
admin
06/12/2016 11:10
 
 
 

Η διαχείριση των απορριμμάτων και των υδάτινων πόρων μονοπώλησε τη συζήτηση που είχε ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και σύμβουλος της παράταξης «Πολίτες για τα Νησιά μας» Αντώνης Βασαλάκης με την Πόπη Αλιμπέρτη στο στούντιο του Aegean Voice 107.5, κατά τη διάρκεια της σημερινής εκπομπής “Al-iberti News”.

Αφού επανέλαβε το αίτημα της παράταξης του για πιο συχνή διεξαγωγή συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, ώστε η ημερήσια διάταξη να είναι μικρότερη και οι δημοτικοί σύμβουλοι να έχουν τον απαιτούμενο χρόνο προετοιμασίας και κατάθεσης προτάσεων, ο κ. Βασαλάκης επικεντρώθηκε στα δύο προαναφερόμενα θέματα, επιρρίπτοντας ευθύνες στον τρόπο που τα αντιμετωπίζει η σημερινή δημοτική αρχή.

Μάλιστα, δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι όσοι την απαρτίζουν «είναι άσχετοι και επικίνδυνοι πολιτικά», χωρίς προγραμματισμό, όραμα και συγκεκριμένους στόχους «σε όλα τα επίπεδα», κάτι που – όπως τόνισε – στοιχίζει ακριβά στον τόπο, μιας και «όποτε γίνονται κινήσεις που δεν έχουν μελετηθεί καλά προηγουμένως, μετά δημιουργούνται προβλήματα» που δεν υπάρχει «η πολιτική βούληση» για να λυθούν.

Αναφερόμενος στη διαχείριση των απορριμμάτων, ο δημοτικός σύμβουλος των «Πολιτών» χαρακτήρισε «παρωχημένο» το έργο του ΧΥΤΑ Νάξου, η λειτουργία του οποίου ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες, καθώς άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη περάσει στο επίπεδο των ΧΥΤΥ. «Προφανώς δεν είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε ΧΥΤΑ, πόσω μάλλον ΧΥΤΥ» ανέφερε μεταξύ άλλων, εκφράζοντας παράλληλα τις αντιρρήσεις του για σχετικές δηλώσεις του κ. Πολυκρέτη. Σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη, ο κ. Πολυκρέτης φέρει «μεγάλο κομμάτι ευθύνης για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον τομέα των απορριμμάτων και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αναζητηθεί».

Σχολιάζοντας δε, την απομάκρυνση του, μετέφερε την άποψη της παράταξης του, που δεν ήταν καθόλου… τιμητική: «Έναν επιτυχημένο αντιδήμαρχο, σε οποιοδήποτε πόστο, δεν τον αλλάζεις. Παρόλα αυτά, η δική μας ανάγνωση είναι ότι δεν ήταν καθόλου επιτυχημένος ο κ. Πολυκρέτης. Ήταν πλήρης η αποτυχία του στη διαχείριση των υδάτινων πόρων και των απορριμμάτων”.

Ο κ. Βασιλάκης κατηγόρησε, επίσης, τη δημοτική αρχή για «περιβαλλοντικά εγκλήματα» και «τραγικά σφάλματα» και στον τομέα των υδάτινων πόρων, ενώ χαρακτήρισε «ύποπτο» το γεγονός ότι δεν γνωστοποιούνται τα αποτελέσματα των αναλύσεων για το νερό που τρέχει στις βρύσες των σπιτιών της Νάξου. Επιπλέον, για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, εξέφρασε την άποψη ότι χρειάζεται η λήψη μέτρων μακροπρόθεσμου χαρακτήρα (10ετίας), κάτι που επιβάλλεται να κάνει η δημοτική αρχή.
«Έχουμε καταθέσει προτάσεις, τους καλούμε να τις ακούσουν και είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε» επισήμανε ο κ. Βασιλάκης, ο οποίος – για ακόμη μια φορά – ζήτησε από τους πολίτες να εκφράζουν ανοιχτά τις απόψεις τους και να συμμετέχουν στα κοινά.

(Visited 54 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*