Ρίκες Φιλωτίου: Η δημοτική αρχή Λιανού ξανάκανε την περιοχή σκουπιδότοπο – «Ωρολογιακή υγειονομική βόμβα η τροφή των αιγοπροβάτων» (video)

Ρίκες
Newsroom
26/09/2023 03:47
 
 
 

 

Σε παράνομο σκουπιδότοπο, με κοιλιές ζώων, ζώα νεκρά, ρόδες, λεκάνες, διαφόρων λογιών σκουπίδια, και λοιπά άχρηστα αντικείμενα, προκαλώντας δυσοσμία, υποβάθμιση του περιβάλλοντος, και του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής και επικινδυνότητα στη δημόσια υγεία για τους κατοίκους των γύρω χωριών, έχει μετατραπεί η περιοχή Ρίκες όπως καταγγέλλει η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αγγελική Ημέλλου.

Το σοβαρό αυτό θέμα έχει θέσει στο δημοτικό συμβούλιο, το καλοκαίρι, και ο δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Πολυκρέτης, χωρίς ωστόσο «να ιδρώσει το αυτί» των αρμόδιων της δημοτικής αρχής οι οποίοι κατά τη συνεδρίαση επέμεναν ότι τίποτα τέτοιο δε συμβαίνει στην περιοχή. Παρά την επιμονή του κ. Πολυκρέτη και την επίδειξη σχετικών φωτογραφιών, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Σιδερής επέρριψε αλλού τις ευθύνες, ωστόσο ακόμα και μέχρι σήμερα -όπως δείχνουν οι φωτογραφίες και το βίντεο που τραβήχτηκαν την Κυριακή- δεν έχει επιληφθεί του θέματος αφήνοντας την κατάσταση καθημερινά να χειροτερεύει. Μάλιστα κατά την ίδια συνεδρίαση και η δημοσιογράφος Πόπη Αλιμπέρτη είχε γνωστοποιήσει σχετικά με τη χωματερή στις Ρίκες και για το γεγονός ότι εκεί υπήρχαν απόβλητα από σφάγια ζώων.

Ρίκες

«Χρειάζεται να τονιστεί ότι η τροφή των αιγοπροβάτων πραγματοποιείται σε μία περιοχή η οποία είναι ωρολογιακή υγειονομική βόμβα. Αντιλαμβάνεστε όλες και όλοι ότι τα παράγωγα προϊόντα όπως το γάλα και το τυρί που παράγουν έρχονται στο τραπέζι μας» υπογραμμίζει με έμφαση η κ. Ημέλλου που καλεί όλους τους υπεύθυνους θεσμούς, φορείς και οργανισμούς να ευαισθητοποιηθούν γι αυτήν την επικίνδυνη κατάσταση.

Η ανακοίνωση της κ. Ημέλλου

ΠΕΡΙΟΧΗ ΡΙΚΕΣ ΦΙΛΩΤΙΟΥ-Ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΒΛΟΣ ΠΡΟΒΑΤΩΝ

Η Περιοχή «ΡΙΚΕΣ» Φιλωτίου, κάτω από τον Ζα, το μεγαλύτερο βουνό των Κυκλάδων, από το οποίο περνάει και ο μεγαλύτερος υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας της Νάξου, σε απόσταση αναπνοής από το Φιλώτι, το μεγαλύτερο χωριό των Κυκλάδων και πίσω από τον Δαμαριώνα, έχει μετατραπεί σε παράνομο σκουπιδότοπο με κοιλιές ζώων, ζώα νεκρά, ρόδες, λεκάνες, διαφόρων λογιών σκουπίδια, και λοιπά άχρηστα αντικείμενα, προκαλώντας δυσοσμία, υποβάθμιση του περιβάλλοντος, και του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής και επικινδυνότητα στη δημόσια υγεία για τους κατοίκους των γύρω χωριών.

Ρίκες

Το Δημοτικό Κτίριο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τον παράνομο σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί σε στάβλο προβάτων με ό,τι αυτό συνεπάγεται εκ νέου για τη δημόσια υγεία των κατοίκων των γύρω χωριών. Το περιβάλλον και η δημοτική περιουσία δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Ανήκουν στους συμπολίτες μας, οι οποίοι παρά τα ετήσια ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είναι υποχρεωμένοι να διακινδυνεύουν την υγεία τους και τη ζωή τους καθημερινά εξαιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας και νωχελικότητας της δημοτικής αρχής.

Ρίκες

Λυπούμαι βαθύτατα για τις εικόνες ντροπής που αποκαλύπτονται στα βίντεο, οι οποίες δεν τιμούν ούτε τους υπεύθυνους γι’ αυτό το αποτροπιαστικό θέαμα, αλλά ούτε φυσικά το νησί μας και τους συμπολίτες μας.

Χρειάζεται να τονιστεί ότι η τροφή των αιγοπροβάτων πραγματοποιείται σε μία περιοχή η οποία είναι ορολογιακή υγειονομική βόμβα. Αντιλαμβάνεστε όλες και όλοι ότι τα παράγωγα προϊόντα όπως το γάλα και το τυρί που παράγουν έρχονται στο τραπέζι μας.

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να ευαισθητοποιήσω όλους τους υπεύθυνους θεσμούς, φορείς και οργανισμούς γι αυτήν την επικίνδυνη κατάσταση.

Με εκτίμηση,
Αγγελική Ημέλλου (Λίνα) του Ηλία

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
της παράταξης “ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ”
του Υποψήφιου Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Λεονάρδου Χατζηανδρέου.

Ακολουθούν φωτογραφίες της περιοχής από τον Ιούνιο 2023:

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 786 times, 1 visits today)

2 Comments

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*