Νάξος: Πού πρέπει να μεταφέρουν τα ογκώδη απορρίμματα οι πολίτες

Newsroom
30/01/2024 12:31
 
 
 

 

Να μην εναποθέτουν ογκώδη απορρίμματα σε κοινόχρηστους χώρους καλεί τους δημότες ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της αυθαίρετης και παράνομης απόρριψης ογκωδών αποβλήτων, με γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Δήμος επισημαίνει ότι η απόρριψη άχρηστων υλικών (αδρανή υλικά, μπάζα, στερεά απόβλητα, κηπευτικά προϊόντα) δίπλα σε κάδους ή σε κοινόχρηστους ή ιδιωτικούς χώρους όπως οικόπεδα, απαγορεύεται αυστηρά από τον ισχύοντα κανονισμό καθαριότητας. Αντίθετα, οι ενδιαφερόμενοι για την απόρριψη των παραπάνω απορριμμάτων μπορούν να τα μεταφέρουν με ίδια μέσα σε αδειοδοτημένα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης (ανακύκλωσης υλικών) που υπάρχουν και λειτουργούν στη Νάξο, καθώς η διαχείριση των ογκωδών αντικειμένων δεν αποτελεί υποχρέωση του Δήμου. Συνεπώς, αυτά δεν παραλαμβάνονται από τα συνεργεία Καθαριότητας.

Σε περίπτωση παράνομης απόρριψης ογκωδών αντικειμένων προβλέπεται η επιβολή αυστηρών προστίμων, σύμφωνα με τον ισχύοντα δημοτικό Κανονισμό Καθαριότητας.

Για αδρανή και ογκώδη υλικά, οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στους:
*Ναυπλιώτη Γ. & Υιοί ΟΕ (τηλ. επικοινωνίας: 2285022062 – 6944586077).
* Μαργαρίτη Μιχαήλ (τηλ. επικοινωνίας: 6972559464).
*Σαντοριναίο Ιωάννης (τηλ. επικοινωνίας: 2285026944).

(φωτό αρχείου)

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.468 times, 1 visits today)
Latest Post

2 Comments

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*