Γιάννης Βιτζηλαίος: Το πλάνο και οι στόχοι για την καθαριότητα σε Δ.Ε. Νάξου και Μικρές Κυκλάδες

Newsroom
07/02/2024 19:34
 
 
 

 

Για την καθαριότητα στην δημοτική ενότητα Νάξου και στα μικρά νησιά του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αναφέρθηκε στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, στον Aegean Voice και την εκπομπή «Μέρα μεσημέρι» με την Πόπη Αλιμπέρτη, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας των παραπάνω περιοχών Γιάννης Βιτζηλαίος.

Όπως είπε, σκοπός του είναι μία καθαρή Νάξος και στο πλαίσιο αυτό θα συνεργαστεί με τους πολίτες , ώστε να το πετύχουν.

Αναφέρθηκε στον Κανονισμό καθαριότητας υπογραμμίζοντας ότι θα προσπαθήσει να τον εφαρμόσει στο μεγαλύτερο μέρος του, ενώ εάν διαπιστωθεί ότι χρειάζεται να γίνουν κάποιες αλλαγές θα τις προχωρήσει.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε κάποιους πολίτες οι οποίοι εναποθέτουν, ανεξέλεγκτα, μπάζα και ογκώδη αντικείμενα, ρυπαίνοντας το περιβάλλον και αγνοώντας τους κανόνες τους οποίους θα πρέπει να τηρούν. «Είμαι αποφασισμένος να βάλω τάξη σε όλα αυτά. Δεν θέλω να προχωρήσω σε πρόστιμα, όμως απευθύνω έκκληση, οι πολίτες να συμμορφωθούν με τους κανόνες της καθαριότητας» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Βιτζηλαίο ο δήμος πρόκειται να προσλάβει προσωπικό καθαριότητας για 8 μήνες ώστε να συμβάλουν στην υπηρεσία καθαριότητας ενόψει και της τουριστικής σεζόν που έρχεται. Επίσης υπογράμμισε ότι «θα αξιοποιηθούν τα μηχανικά μέσα που διαθέτει ο δήμος» ενώ πρόκειται να προμηθευτεί και νέα μηχανήματα τα οποία θα τα δούμε ακόμη και μέσα στο κάστρο να καθαρίζουν τους δρόμους.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, όπως είπε, έχει ήδη επικοινωνήσει με επιχειρηματίες του νησιού και σκοπεύει το αμέσως επόμενο διάστημα να πραγματοποιήσει συναντήσεις με αυτούς αλλά και με τους προέδρους των κοινοτήτων, για να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να συζητήσουν λύσεις ώστε οι περιοχές αρμοδιότητας του να είναι καθαρές και παράλληλα να διευκολύνονται τόσο οι πολίτες όσο και οι επιχειρηματίες. Σημείωσε επίσης ότι στο δήμο υπάρχει μελέτη για τα σημεία τοποθέτησης των κάδων την οποία θα εξετάσει, ενώ ανάμεσα στους στόχους του είναι και η υπόγειοποίηση τους.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.498 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*