Νησιωτική Πολιτεία: «Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ο Απόλλωνας με τέτοια ανευθυνότητα»

apollonas zhmies 2
admin
02/02/2017 23:01
 
 
 

«Μήπως τελικά δεν είναι τυχαίο;» είναι ο τίτλος του δελτίου Τύπου που εξέδωσε η παράταξη «Νησιωτική Πολιτεία» αναφορικά με την ακύρωση, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, της (καθυστερημένης) απόφασης που ελήφθη από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου για την ανάθεση εκπόνησης μελέτης για την αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι του Απόλλωνα.

Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τονίζει ότι «δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τέτοια ανευθυνότητα και προχειρότητα ένας τέτοιος πολύπαθος τόπος» και αναρωτιέται αν είναι τυχαία και η νέα αυτή ακύρωση, καθώς και αν μπορεί να αποδοθεί «μόνο στην ανεπάρκεια των διοικούντων σήμερα τον δήμο».
Αναλυτικά, το περιεχόμενο του δελτίου Τύπου έχει ως εξής:
Με θλίψη, αλλά και αγανάκτηση διαπιστώσαμε την ακύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου μιας ακόμα απόφασης της Δημοτικής Αρχής (μέσω του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου) που αφορά την ανάθεση εκπόνησης μελέτης για την αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι του πολύπαθου Απόλλωνα.
Η νέα ακύρωση προήλθε εξαιτίας της αδικαιολόγητης καθυστέρησης ανάθεσης της μελέτης. Θυμίζουμε ότι η περιοχή είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των καταστροφών από καιρικά φαινόμενα την 29/02/2016 και η ανάθεση πραγματοποιήθηκε 8 (!!!!!) μήνες μετά, την 20/10/2016 και μετά την εφαρμογή του νέου νόμου για τις Δημόσιες Συμβάσεις (4412/2016).
Άραγε είναι τυχαία η νέα ακύρωση; Και μπορούμε να την αποδώσουμε μόνο στην ανεπάρκεια των διοικούντων σήμερα το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων;
Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τέτοια ανευθυνότητα και προχειρότητα ένας τέτοιος πολύπαθος τόπος, χτυπημένος πολλές φορές από τα καιρικά φαινόμενα τα τελευταία χρόνια και με ανοιχτές πληγές από πολλές άλλες αιτίες, που δεν τον αφήσουν να ησυχάσει και να λειτουργήσει ομαλά και ορθολογικά προς το συμφέρον και των κατοίκων του, αλλά και του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας.

(Visited 21 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*