Σύλλογος Σκαδιωτών-Μεσωτών Νάξου: Υποχώρηση του οδοστρώματος στην επαρχιακή οδό Σκαδού (φώτος)

υποχώρηση δρόμου Σκαδού
Newsroom
31/03/2024 22:30
 
 
 

 

Ανοιχτή επιστολή προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου απέστειλε ο Σύλλογος Σκαδιωτών-Μεσωτών Νάξου που κάνει λόγο για υποχώρηση του οδοστρώματος στην επαρχιακή οδό Σκαδού Νάξου.

Με συνοδευτικές φωτογραφίες, επισημαίνεται η καθίζηση του δρόμου και η καταστροφή του προστατευτικού τοιχίου, καθώς και η αλλαγή της κλίσης του.

υποχώρηση δρόμου Σκαδού

Ο Σύλλογος ζητά από την Περιφέρεια να αποστείλει άμεσα μηχανικούς για να επιβεβαιώσουν την ασφάλεια του δρόμου και να προχωρήσουν στην αναγκαία επισκευή του, τονίζοντας τον κίνδυνο που ενέχει η κατάσταση ειδικά εν όψει της τουριστικής περιόδου.

Η επιστολή του Συλλόγου Σκαδιωτών-Μεσωτών Νάξου έχει κοινοποιηθεί επίσης στο
δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, τη Δημοτική Κοινότητα Σκαδού, τους βουλευτές Κυκλάδων και την O.NA.Σ..

Το πλήρες κείμενο της επιστολής

Αξιότιμοι/-ες κύριοι/-ες,

Σας επισυνάπτουμε φωτογραφίες, από τις οποίες προκύπτει εμφανώς ότι έχει υποχωρήσει ο χτιστός τοίχος αντιστήριξης σε ένα σημείο του δρόμου που διέρχεται από το χωριό Σκαδό Νάξου, με αποτέλεσμα, όπως είναι φανερό και από τις φωτογραφίες*, να υπάρχει καθίζηση του δρόμου, που έχει οδηγήσει σε ρήγμα κατά μήκος του, άρα και αλλαγή της κλίσης του, καθώς επίσης και στην καταστροφή του προστατευτικού τοιχίου.

υποχώρηση δρόμου Σκαδού

Παρακαλούμε να αποστείλετε ΑΜΕΣΑ μηχανικούς της Περιφέρειας, οι οποίοι θα μας επιβεβαιώσουν εγγράφως ότι ο δρόμος είναι ασφαλής, καθώς και να προβείτε άμεσα στην επισκευή του. Να επισημάνουμε το γεγονός ότι, εν όψει της τουριστικής περιόδου, από τον δρόμο αυτόν θα περνούν καθημερινά δεκάδες τουριστικά και με μεγάλο βάρος λεωφορεία προς Απόλλωνα, και ένα σχετικό ατύχημα θα μπορούσε να έχει δυσάρεστες συνέπειες.

υποχώρηση δρόμου Σκαδού υποχώρηση δρόμου Σκαδού

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 372 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*