Τα προβλήματα του Απόλλωνα στη συνάντηση φορέων της Νάξου με τους κυβερνητικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

apollonas 13
admin
17/02/2017 08:52
 
 
 

Η κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου, η επισκευή του κατεστραμμένου από τις διαδοχικές θεομηνίες λιμανιού και η μεταφορά της εγκατάστασης της μονάδας του βιολογικού καθαρισμού ήταν μερικά από τα προβλήματα του Απόλλωνα, τα οποία τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (ΟΝΑΣ) και του Συλλόγου Απολλωνιατών με τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές των Κυκλάδων κ.κ. Μανιό, Συρμαλένιο και Συρίγο.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Βουλή και το παρών έδωσαν ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου των Απολλωνιατών Αντώνης Χωριανόπουλος, καθώς και τα μέλη του ΔΣ Μιχαήλ Λεβογιάννης (αντιπρόεδρος), Ιωάννης Ανδρής (ταμίας), Ειρήνη Κορρέ (ειδική γραμματέας), Ευαγγελία Χατζοπούλου (έφορος), Γεώργιος Χατζόπουλος, Δέσποινα Μυλωνά και Δημήτριος Μαύρος. Εκ μέρους της ΟΝΑΣ παρευρέθηκε η Μαρία Μυλωνά (αντιπρόεδρος) και ο Νικόλαος Λεβογιάννης.

Τι είπαν οι βουλευτές
Από την πλευρά των βουλευτών συμφωνήθηκε, καταρχήν, να επανέλθουν στο αίτημα της επανεξέτασης του χαρακτηρισμού του λιμανιού ως ενάλιου αρχαιολογικού χώρου, με προοπτική την κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου στον επιτρεπόμενο χώρο.
Επίσης, ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της Νάξου για τις θετικές διατάξεις σχετικά με τη νομιμοποίηση και την επισκευή των λιμένων και των λιμενικών εγκαταστάσεων, στο επερχόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κάτι που – όπως υποστήριξαν – θα επιδράσει ευεργετικά στην αποκατάσταση των ζημιών και τη νομιμοποίηση των εγκαταστάσεων στο λιμάνι του Απόλλωνα και όχι μόνο.
Τέλος, αναφέρθηκαν και στα υπόλοιπα ζητήματα του οικισμού, προκειμένου η περιοχή να αποκτήσει την προοπτική που πραγματικά της αξίζει.

(Visited 42 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*