Γ. Παπαδόπουλος για πέργκολες και αμφιδρόμηση παραλίας: «Καταγγέλλουμε το δήμο για εμπαιγμό των επιχειρηματιών»

Σωματείο Μαζικής εστίασης
Newsroom
23/04/2024 21:33
 
 
 

 

Για «κοροϊδία» και «εμπαιγμό» καταγγέλλει τη δημοτική αρχή το Σωματείο μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Για θέματα που αφορούν τον κλάδο της εστίασης γενικότερα αλλά και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην παραλία της χώρας Νάξου, ειδικότερα, μίλησε στον Aegean Voice και την εκπομπή «Μέρα μεσημέρι» με την Πόπη Αλιμπέρτη ο πρόεδρος του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» και Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου της ΠΟΕΣΕ Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος κατήγγελλε την δημοτική αρχή για «διαχρονικό εμπαιγμό» των επιχειρηματιών.

Αναφερόμενος στο θέμα των περγκολών των επιχειρήσεων στην παραλία της πόλης της Νάξου και την ανακοίνωση ότι αυτές θα κατεδαφιστούν, στο πλαίσιο της εφαρμογής σχετικής μελέτης, ο κ. Παπαδόπουλος αφού εξιστόρησε τα όσα έχουν συμβεί με το θέμα αυτό τα τελευταία χρόνια «κρατώντας ομήρους τους επιχειρηματίες», υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή απέκρυπτε συστηματικά από τους επιχειρηματίες το θέμα της ολοκλήρωσης της μελέτης και την επερχόμενη εφαρμογή της, αμέσως μετά το καλοκαίρι.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης έκανε λόγο για «κοροϊδία» των επιχειρηματιών από το Δημήτρη Λιανό, τους οποίους μάλιστα παραπλανητικά οδήγησε στο να φτάσουν μέχρι την Αθήνα και να αναζητήσουν μελετητικό γραφείο που …θα έφτιαχνε τη μελέτη για τις πέργκολες!

Πράγματι ο Σύλλογος μετά από σειρά διαδικασιών, έφερε στο νησί μηχανικό ο οποίος βέβαια μετά από επαφές με τις αρμόδιες υπηρεσίες αμέσως διαπίστωσε ότι μελέτη υπάρχει και μάλιστα εγκεκριμένη!

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε από το Δήμο -έστω και την ύστατη στιγμή- μία συνάντηση με όλους τους αρμόδιους φορείς ώστε να συζητηθεί ξανά το θέμα, να ληφθούν υπόψη οι απόψεις των επιχειρηματιών και του Σωματείου Μαζικής Εστίασης και να συνταχθεί μία νέα μελέτη για τις πέργκολες.

Τόνισε επίσης ότι οι επιχειρηματίες είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις εφόσον συνεχιστεί αυτή η τακτική και κοροϊδία από την πλευρά της δημοτικής αρχής.

Ο πρόεδρος Σωματείου Μαζικής Εστίασης αναφέρθηκε επίσης στο ΠΕΑΛ και την πρόβλεψή του για αμφιδρόμηση της παραλίας κάτι που βρίσκει αντίθετους τους επιχειρηματίες, οι οποίοι εγκαίρως είχαν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους και μάλιστα είχαν καταθέσει και προτάσεις στο δήμο για το θέμα αυτό. Όπως είπε τόσο ο δήμαρχος και π. πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Δημήτρης Λιανός όσο και ο Φώτης Μαυρομμάτης, ο οποίος ήταν και ο δικηγόρος του Σωματείου Μαζικής Εστίασης στον δικαστικό αγώνα για τις πέργκολες «έσκιζαν τα ρούχα τους» ότι το ΠΕΑΛ δεν προβλέπει αμφιδρόμηση της παραλίας κάτι το οποίο είναι ψευδές σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του νέου προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Στέλιου Μαυρογιαννόπουλου στον Aegean Voice.

Τέλος μίλησε για τα σημαντικά προβλήματα του κλάδου για εύρεση προσωπικού και την συνεργασία του σωματείου με την ΜΕΤΑδραση, αλλά και στο ζήτημα της εύρεση στέγης.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.905 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*