Νάξος: Η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στο δημοτικό συμβούλιο: Η «κομματική φιέστα» και οι «καταθλιπτικοί» (video)

Newsroom
24/04/2024 22:41
 
 
 

 

Ξέφυγε η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο με ανταλλαγές πυρών με φόντο την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στη Νάξο

Το θέμα της υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στη Νάξο έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 24 Απριλίου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λεονάρδος Χατζηανδρέου οποίος επιτέθηκε στη δημοτική αρχή, χαρακτηρίζοντας την ως «κομματική φιέστα». Ότι ζει «στο δικό του μικρόκοσμο» ο κ. Χατζηανδρέου απάντησε ο δήμαρχος Δημήτρης Λιανός που χαρακτήρισε μέλη της παράταξης της μειοψηφίας «καταθλιπτικούς».

Χατζηανδρέου: «Κομματική φιέστα χείριστου είδους»

«Πώς κατορθώσατε να μετατρέψετε μία εθνική γιορτή σε μία κομματική φιέστα χείριστου είδους; Αυτό μόνο εσείς μπορείτε να το πετύχετε και να διχάσετε αντί να ενώσετε τον κόσμο της Νάξου. Αντί να καλέσετε ανθρώπους του αθλητισμού των γραμμάτων και των τεχνών, φωνάξατε τους κομματικούς σας φίλους για να κάνετε ένα κομματικό σόου. Αυτό δεν τιμά την Νάξο ούτε εσάς προσωπικά ούτε το λαό της Νάξου» είπε ο κ. Χατζηανδρέου, συμπληρώνοντας ότι η διαπίστωση αυτή εκφράζει την συντριπτική πλειοψηφία του νησιού.

Λιανός: «Κάποιοι από εσάς έχετε κατάθλιψη»

Η απάντηση ήρθε από το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρη Λιανό ο οποίος μίλησε για «μικρόκοσμο» του κ. Χατζηανδρέου χαρακτηρίζοντας μάλιστα μέλη της παράταξής του ως «καταθλιπτικούς».

«Μας λέει συγχαρητήρια όλος ο κόσμος. Ειλικρινά θα ήθελα να μπω στο μικρόκοσμο σας. Εμείς κάναμε γάμο κι εσείς κηδεία. Πείτε μου ονόματα. Λαμπρή ήταν η υποδοχή! Με λύπη λέει υποδεχτήκαμε τη φλόγα. Μνημόσυνο κάνατε γιατί κάποιοι από εσάς έχετε κατάθλιψη. Είδα τον κόσμο να ενδιαφέρεται, να θέλει να συμμετέχει κι εσείς κάνατε μνημόσυνο εκείνη τη μέρα γι’ αυτό λείπατε; Θα κλαίγατε το νεκρό φαίνεται… Πείτε μας γιατί κλαίγατε; Πείτε μας εσείς ο επιτυχημένος. Ισοπεδώνετε δεκάδες εθελοντές» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Λιανός.

«Δεν έχετε καμία σχέση με την πραγματικότητα. Απογοητεύσατε τον κόσμο. Τα ονόματα δε χρειάζεται να τα πω. Τα γνωρίζετε και εσείς όπως όλοι» απάντησε ο Λεονάρδος Χατζηανδρέου.

Παρεμβάσεις για το θέμα έκαναν οι κ.κ. Μαυρογιαννόπουλος και Μαυρομμάτης.

Ο κ. Μαυρομάτης εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για την τελετή υποδοχής και τις συμμετοχές, τονίζοντας ότι ό,τι έγινε είχε την έγκριση της Ολυμπιακής Επιτροπής.

Από την πλευρά του ο Στέλιος Μαυρογιαννόπουλος ζήτησε από τον Λεονάρδο Χατζηανδρέου να εξηγήσει ποιους εννοεί όταν κάνει λόγο για κομματικούς φίλους.

Χατζηανδρέου: «Αν θέλετε να είστε δήμαρχος, να είστε δήμαρχος όλων των Ναξιωτών και όχι μόνο μιας μικρής κομματικής μερίδας ανθρώπων»

Απαντώντας τα παραπάνω ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας διευκρίνισε ότι όσα είπε δεν αφορούν σε καμία περίπτωση τους εθελοντές που δούλεψαν χωρίς να γνωρίζουν τι θα επακολουθήσει ούτε τους πολίτες που επίσης παρεβρέθηκαν και παρακολούθησαν την εκδήλωση μη γνωρίζοντας τι θα συμβεί.

«Ακόμη και τα κεντρικά μέσα μαζικής ενημέρωσης καυτηρίασαν τις συμμετοχές πολιτικών ως λαμπαδηδρόμων στην υποδοχή της ολυμπιακής φλόγας» σημείωσε ο κ. Χατζηανδρέου και πρόσθεσε με έμφαση: «Να ξεκαθαρίσουμε ότι θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι αν θέλετε να είστε δήμαρχος, να είστε δήμαρχος όλων των Ναξιωτών και όχι μόνο μιας μικρής κομματικής μερίδας ανθρώπων. Εγώ δε μίλησα για τους εθελοντές ούτε για τους πολίτες. Δεν ήξεραν τι θα συμβεί. Δεν ήξεραν ότι εσείς θα φέρνατε δικούς σας κομματικούς φίλους και θα αποκλείονταν σημαντικές προσωπικότητες του αθλητισμού. Μας δόθηκε η δυνατότητα να ενώσουμε όλο τον κόσμο κι εμείς τον διχάσαμε. Δεν θα πω για “τον μαλάκα τον καπετάνιο” που είπατε στα μικρόφωνα και όλοι το άκουσαν, αλλά αυτό το πρόβλημα να το λύσετε με τον εαυτό σας» τόνισε.

Μαυρομμάτης: «Kαλά το είπε ο δήμαρχος για τον καπετάνιο»

Σχολιάζοντας ο αντιδήμαρχος Φώτης Μαυρομάτης τα λεγόμενα του Λεονάρδου Χατζηανδρέου και την φράση που ακούστηκε στην εκδήλωση από το δήμαρχο σχετικά με τον καπετάνιο, τον επικρότησε σημειώνοντας ότι «καλά το είπε ο δήμαρχος για τον καπετάνιο».

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιάννης Κορρές για το θέμα υπογράμμισε ότι «η Ολυμπιακή Φλόγα συμβολίζει την ειρήνη και δεν θα έπρεπε εκτός πρωτοκόλλου να εμπλέκονται υπουργοί και όχι αθλητές και μάλιστα υπουργοί που ανήκουν σε μία κυβέρνηση που έχει συμβολή τους πολέμους που γίνονται».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 651 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*