Γιώργος Μαϊτός: «Οι επαγγελματίες σηκώνουν το βάρος της κρίσης»

maitos giorgos 1
admin
21/02/2017 18:16
 
 
 

Τη δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσει τον αγώνα για την καλυτέρευση των συνθηκών μέσα στις οποίες εργάζονται οι επαγγελματίες του νησιού πήρε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου έπειτα από την πρόσφατη πετυχημένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του.
Για την εκδήλωση μίλησε στην εκπομπή “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5 ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Μαϊτός, ο οποίος επισήμανε ότι πλέον «ο πήχης έχει πάει πολύ ψηλά», με τον Σύλλογο να θέτει νέους στόχους που αποβλέπουν στο να συσπειρωθούν στους κόλπους του οι Ναξιώτες επαγγελματίες, αλλά και να δοθούν λύσεις σε διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν.
Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι ο Γιάννης Κριτσωτάκης (συγγραφέας εκθεσιακού marketing, διδάκτωρ εμπορικών επιστημών και εμπειρογνώμονας του Διεθνούς Κέντρου Εμπορίου), ο οποίος παρέστη στην εκδήλωση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, θα επισκεφθεί ξανά τη Νάξο σε περίπου 20 μέρες και θα είναι ο κεντρικός ομιλητής της επιμορφωτικής συνάντησης που θα απευθύνεται αποκλειστικά στα μέλη του Συλλόγου. «Ο κόσμος έχει δίψα για να μάθει. Ο κ. Κριτσωτάκης θα βάλει την επιστημονική του γνώση για να προσεγγίσουν καλύτερα τα πράγματα, όσον αφορά στο εμπόριο» επισήμανε ο κ. Μαϊτός.
Επιπλέον, τον Οκτώβρη ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου θα είναι ο οικοδεσπότης του ετήσιου συνεδρίου των Εμπορικών Συλλόγων των Κυκλάδων.

«Κυματοθραύστης» της κρίσης το εμπόριο
Αναφερόμενος σε γενικότερα θέματα που απασχολούν τον κλάδο του εμπορίου, ο κ. Μαϊτός υποστήριξε ότι οι επαγγελματίες «βρίσκονται σε μια αγωνία», καθώς οι αλλαγές στην φορολογία, την ασφάλιση, αλλά και τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους είναι πλέον καθημερινές και δυσκολεύονται να τις παρακολουθήσουν και να τις εφαρμόσουν.
«Όλο το βάρος της κρίσης έχει πέσει πάνω στον επαγγελματία και οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις “κόβουν” την οικονομική αλυσίδα, αφαιρώντας από την αγορά αρκετό χρήμα […] Τα καταστήματα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρχει ρευστότητα και να πληρώσουν τις υποχρεώσεις, όμως είμαστε σε δύσκολη εποχή» ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου, ο οποίος έκανε λόγο για μείωση του τζίρου των καταστημάτων, ακόμη και την περίοδο των εκπτώσεων, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η κατάργηση του μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ ήταν ένα σημαντικό πλήγμα στη νησιωτική επιχειρηματικότητα.
Τέλος, αναφέρθηκε στην ομοψυχία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, αφού αυτό που προέχει, είναι η λήψη αποφάσεων για το καλό των επαγγελματιών.

(Visited 90 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*