HORECA 2017: Ναξιώτες σεφ έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό

naxos horeca2017 2
admin
23/02/2017 10:15
 
 
 

Με τις καλύτερες εντυπώσεις γύρισε από την φετινή HORECA ο σεφ Γιώργος Κουρμπέλης, ο οποίος είναι και εκπαιδευτής στο ΔΙΕΚ Νάξου στην ειδικότητα «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας».
Το Κυκλαδίτικο Πρωινό πρωταγωνίστησε στην HORECA 2017, με το concept της να έχει διαφορετική «φιλοσοφία», καθώς ήταν περισσότερο εκπαιδευτικό και διαδραστικό. Από τη Νάξο, το παρών έδωσαν τέσσερις σεφ (ανάμεσα σε αυτούς και ο κ. Κουρμπέλης), οι οποίοι παρουσίασαν γευστικές επιλογές πρωινού, βασισμένες σε ποιοτικά τοπικά προϊόντα.
Η ομάδα της Νάξου παρουσίασε το «Κυκλαδίτικο αλμυρό cheesecake (παξιμάδι Αμοργού, βούτυρο Νάξου, ξυνομυζήθρα Ίου, ντομάτα Σαντορίνης και κάπαρη Τήνου)» και «Ξεροτήγανα Τήνου, αυγά μπουλέρια Νάξου, σάλτσα λουκάνικου Σύρου με γιαούρτι Μυκόνου». Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Κουρμπέλης στην εκπομπή “Aliberti News” του Aegean Voice 107.5, τα τοπικά προϊόντα θα πρέπει να έχουν σημαίνουσα (αν όχι αποκλειστική) θέση στα πιάτα που σερβίρουν τα καταστήματα εστίασης και τα ξενοδοχεία του νησιού.

naxos horeca2017 1
Όσον αφορά στο ΔΙΕΚ Νάξου, ο κ. Κουρμπέλης αναφέρθηκε στην πολύ καλή δουλειά που γίνεται, με τους εκπαιδευόμενους να αποκτούν τις βάσεις που δυνητικά θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον χώρο της μαζικής εστίασης. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Κουρμπέλη, ακόμη και όσοι δραστηριοποιούνται ήδη στον χώρο της εστίασης και είναι χρόνια επαγγελματίες, θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.
(φωτό: σελίδα του ΔΙΕΚ Νάξου στο Facebook)

(Visited 61 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*