Νάξος: Απόφαση του Λιμενάρχη για απαγόρευση αλιευτικής δραστηριότητας και χρήσης θαλάσσιων μέσων αναψυχής

Newsroom
13/05/2024 17:13
 
 
 

 

Ο Λιμενάρχης Νάξου, Αλέξης Αποστολόπουλος, εξέδωσε απόφαση για την προστασία των λουόμενων και τη ρύθμιση των δραστηριοτήτων στις παραλίες της περιοχής.

Η απόφαση περιλαμβάνει τα εξής:

Απαγόρευση Αλιευτικής Δραστηριότητας

– Απαγορεύεται οποιαδήποτε αλιευτική δραστηριότητα (επαγγελματική και ερασιτεχνική) σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από τις περιοχές που προσεγγίζουν οι λουόμενοι και εντός των οριοθετημένων χώρων από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (με πλωτούς σημαντήρες).
– Η απαγόρευση ισχύει από τις 20 Μαΐου 2024 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024.
– Οι παραλίες που καλύπτονται από την απαγόρευση περιλαμβάνουν: Άγιο Γεώργιο, Άγιο Προκόπιο, Αγία Άννα, Μάραγκα, Πλάκα, Ορκό, Μ. Βίγλα, Βίγλα, Καστράκι, και όλες τις παραλίες της περιοχής δικαιοδοσίας με ικανό αριθμό λουομένων.

Απαγόρευση Αγκυροβολίας και Χρήσης Θαλάσσιων Μέσων Αναψυχής

– Απαγορεύεται η αγκυροβολία, παραμονή μηχανοκίνητων θαλάσσιων μέσων αναψυχής και κάθε είδους σκάφους, καθώς και η εκκίνηση ή επιστροφή τους όταν υπάρχουν λουόμενοι σε απόσταση 100 μέτρων εκατέρωθεν του σημείου.
– Η απαγόρευση ισχύει για τις ίδιες περιοχές και χρονικό διάστημα (20 Μαΐου 2024 – 30 Σεπτεμβρίου 2024).

Κυρώσεις για Παραβάτες

– Οι παραβάτες υπόκεινται στις κυρώσεις του άρθρου 296 του Γενικού Κανονισμού Λιμένος Νάξου (ΦΕΚ 393 Β΄/24-04-1978), με την επιφύλαξη της ισχύουσας αλιευτικής νομοθεσίας και ανεξάρτητα από τυχόν ποινικές, πειθαρχικές ή άλλες ευθύνες.

Ο Λιμενάρχης, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Αλέξης Αποστολόπουλος, υπογραμμίζει τη σημασία της τήρησης των μέτρων αυτών για την ασφάλεια των λουόμενων και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος των παραλιών.

Η απόφαση του Λιμενάρχη

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 7.740 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*