Σταύρος Κελέτσης στο ΣΚΑΪ : «Στο 45% το φράγμα του Τσικαλαριού. Tο έργο θα συνεχιστεί με αυξημένο προϋπολογισμό» (video)

Newsroom
18/05/2024 23:14
 
 
 

 

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης, έδωσε διευκρινίσεις για το πολυαναμενόμενο έργο του φράγματος του Τσικαλαριού στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, σε συνέχεια της χθεσινής επίσκεψής του στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, και ο πατατοπαραγωγός Στέλιος Βαθρακοκοίλης, συζητούσαν με τον παρουσιαστή της εκπομπής, Δημήτρη Οικονόμου, για το πώς θα επηρεάσει τη φετινή παραγωγή της πατάτας Νάξου το σοβαρό πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζει το νησί, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο φράγμα του Τσικαλαριού, το οποίο παραμένει στάσιμο εδώ και 15 χρόνια. Ο Δημήτρης Καπούνης επεσήμανε ότι στη χθεσινή συνάντηση της Ε.Α.Σ. με τον κ. Κελέτση, ο τελευταίος παραδέχθηκε πως το έργο ξεκινά «από το μηδέν» όσον αφορά στην υλοποίηση και στη χρηματοδότησή του.

Τότε, ο κ. Κελέτσης παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή και δήλωσε: «Σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποίησα τη φράση ‘θα ξεκινήσει το φράγμα από το μηδέν’. Πρόκειται πράγματι για ένα έργο που έχει ταλαιπωρηθεί. Ο συμβατικός προϋπολογισμός του έργου είναι 6.875.000 ευρώ. Έχει μέχρι σήμερα κατασκευαστεί περίπου το 45% του έργου. Μετά τις εκλογές του 2019, αρμόδιο για την υλοποίηση του έργου είναι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Η χρηματοδότησή του, ωστόσο, θα συνεχίσει να γίνεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αυτό που αποφασίστηκε σε σύσκεψη στις 14/02/2024 είναι ότι το έργο θα συνεχιστεί και έχει εγκριθεί αύξηση του προϋπολογισμού κατά 6,2 εκατ. ευρώ. Το έργο θα συνεχιστεί από εκεί που βρίσκεται. Για τα επόμενα ερωτήματα, ο κ. Καπούνης θα πρέπει να απευθυνθεί στο αρμόδιο Υπουργείο».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 841 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*