Νάξος: Αυτοκίνητο διέσχιζε το διάδρομο του αεροδρομίου 5 λεπτά πριν την προσγείωση αεροπλάνου!

Newsroom
24/05/2024 23:40
 
 
 

 

Περιστατικό με όχημα που …κυκλοφορούσε μέσα στο διάδρομο, προσγείωσης και απογείωσης των αεροπλάνων, στο αεροδρόμιο της Νάξου σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής λίγο πριν την προσγείωση του αεροσκάφους της Aegean.

Όπως κατήγγειλαν στο naxostimes.gr επιβάτες που περίμεναν την πτήση για να αναχωρήσουν από το νησί, με μεγάλη τους έκπληξη είδαν 5 λεπτά πριν προσγειωθεί το αεροπλάνο, Ι.Χ. όχημα με οδηγό γυναίκα, προερχόμενο από το χώρο που γίνονται οι εργασίες της επέκτασης του αεροδρομίου, να εισέρχεται και να κινείται μέσα στο διάδρομο που τροχοδρομούν τα αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, δημιουργήθηκε πολύ μεγάλη αναστάτωση στο χώρο αναμονής των επιβατών, αφού κανείς δεν γνώριζε τι ακριβώς συνέβαινε και για ποιο λόγο το όχημα αυτό, λίγο πριν την προσγείωση του αεροπλάνου βρέθηκε να κινείται μέσα στον διάδρομο προσγείωσης/απογείωσης του αεροδρομίου.

Όπως σημείωσαν, άμεσα παρενέβησαν στελέχη της αστυνομίας που βρίσκονταν εκεί για τον έλεγχο, διερευνώντας τους λόγους που συνέβη το περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για απασχολούμενη στο έργο της επέκτασης του αεροδρομίου, η οποία, αντί να φύγει με το όχημά της από το δρόμο περιμετρικά του αεροδρομίου …προτίμησε να διασχίσει το διάδρομο, στον οποίο 5 λεπτά αργότερα -ευτυχώς για να αποφευχθούν τα χειρότερα- προσγειώθηκε το αεροπλάνο της Aegean, για να κατευθυνθεί προς την πύλη που εισέρχονται και εξέρχονται οχήματα πρώτης ανάγκης.

Όπως είναι γνωστό η κυκλοφορία μέσα στο χώρο του διαδρόμου προσγείωσης/απογείωσης των αεροπλάνων απαγορεύεται αυστηρά διότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος.

(φώτο: αρχείου)

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.564 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*