Συνέλευση του Σωματείου Σμυριδορυκτών – Σμυριδωρύχων Κοινοτήτων Ορεινής Νάξου στην Απείρανθο

enaerios smyrigli moutsouna 1
admin
07/03/2017 16:07
 
 
 

Κρίσιμη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Απειράνθου Γιώργος Μπάκαλος τη συνέλευση που διοργανώνει η Προσωρινή Επιτροπή του Σωματείου Σμυριδορυκτών – Σμυριδωρύχων Κοινοτήτων Ορεινής Νάξου την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στην ταβέρνα «Αμοργινός», κοντά στην κεντρική πλατεία της Απειράνθου.
Η ατζέντα της συνέλευσης, στην οποία καλούνται να συμμετέχουν οι κάτοικοι του χωριού και κυρίως όλοι οι εργαζόμενοι σμυριδεργάτες – σμυριδορύκτες, θα περιλαμβάνει «καυτά» θέματα, όπως ο κίνδυνος να βρεθούν ανασφάλιστοι οι κάτοικοι των ορεινών χωριών, η περαιτέρω φτωχοποίηση της ορεινής Νάξου, οι εξελίξεις στο σμυριδικό, η επανίδρυση του Σωματείου και οι σχετικές αρχαιρεσίες, αλλά και οι ενδεχόμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Η συμμετοχή όλων κρίνεται επιβεβλημένη, ώστε – παραμερίζοντας «την απογοήτευση και τον εφησυχασμό – «να δώσουν ενωτικά αγωνιστικό παρών».

«Όλοι μαζί ενωμένοι στον αγώνα»
Σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο κ. Μπάκαλος τονίζει ότι θα πρέπει να επικρατήσει η ενότητα, ούτως ώστε οι σμυριδεργάτες να απαντήσουν με δυναμικό αγώνα στις μεθοδεύσεις που προσπαθούν να τους επιβάλλουν, καταδικάζοντας τους σε μια ζωή φτώχειας και μιζέριας. Μόνο έτσι, υποστηρίζει, θα αποφευχθεί ο μαρασμός της ορεινής Νάξου και οι νέες γενιές θα παραμείνουν στον τόπο τους.
Αναλυτικά, ο κ. Μπάκαλος αναφέρει:
Στις μέρες μας, τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και συνεχή, καθώς επίσης τα βάρη που ήδη σηκώνουμε στις πλάτες μας είναι δυσβάσταχτα.
Θυμίζουμε: Κατάργηση του ευνοϊκού ασφαλιστικού καθεστώτος για τα χωριά κάτω των 2.000 κατοίκων. Κατάργηση ειδικού προστατευτικού καθεστώτος σμυριδεργατών Νάξου από 1/1/2017. Φοροκαταιγίδα, μειώσεις των συντάξεων κ.λπ.
Είναι γνωστές οι μεθοδεύσεις και οι στοχεύσεις που σπέρνουν. Πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ: ΝΑ ΕΠΑΓΡΥΠΝΟΥΜΕ και ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ. Αν χρειαστεί να πάρουν ΑΠΑΝΤΗΣΗ, με μαζικό, μαχητικό αγώνα και με όλες τις μορφές. Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια και τη μίζερη ζωή! Να αξιοποιήσουμε τη ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ. Να παραμείνουν οι ΣΜΥΡΙΔΕΡΓΑΤΕΣ με τις ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ τους , στα ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ της ΝΑΞΟΥ! «Να δώσουμε ΜΑΧΕΣ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ», ΓΙΑΤΙ… «έχουμε υποχρέωση απέναντι στις προηγούμενες και στις επόμενες γενιές». ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

(Visited 25 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*