Ανοιχτός όλο το καλοκαίρι ο Βυζαντινός Ναός Αγίου Γεωργίου στις Μέλανες Νάξου

Newsroom
13/06/2024 23:06
 
 
 

Ανοικτός στους επισκέπτες θα βρίσκεται κατά τη θερινή περίοδο ο Βυζαντινός Ναός του Αγίου Γεωργίου στις Μέλανες Νάξου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, Τμήμα Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων και Μουσείων, ανακοίνωσε ότι ο βυζαντινός ναός του Αγίου Γεωργίου στις Μέλανες θα είναι επισκέψιμος για το κοινό από την 1η Ιουνίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2024.

Οι ώρες λειτουργίας είναι οι εξής:
– Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Σάββατο: 16:00 – 20:00
– Πέμπτη και Παρασκευή: 09:00 – 13:00

Βυζαντινός ναός Αγίου Γεωργίου στις Μέλανες: Ένα μνημείο που ενώνει το παρελθόν με το παρόν 

Ο βυζαντινός ναός του Αγίου Γεωργίου, περιτριγυρισμένος από ερείπια αρχαίων τοίχων, κεντρίζει το ενδιαφέρον κάθε επισκέπτη. Μέσα από συστηματικές έρευνες και καθαρισμούς τοιχογραφιών από τη 2η ΕΒΑ, αποκαλύφθηκε η ιστορική μετασκευή του ναού από ένα ρωμαϊκό λουτρό. Οι ανασκαφικές τομές που ακολούθησαν επιβεβαίωσαν αυτή τη διαπίστωση, φωτίζοντας την εποχή της ύστερης αρχαιότητας στη Νάξο και ενώνοντας τον αρχαίο και τον βυζαντινό κόσμο.

Ο ναός έχει μια συναρπαστική ιστορία. Το 1896, ο Μιχαήλ Ι. Μαρκόπολις τοποθέτησε μια επιγραφή στο εντοιχισμένο επιστύλιο του ναού, η οποία αργότερα εκδόθηκε στο Σύνταγμα των Επιγραφών της Νάξου το 1903 από τον Μιχαήλ Κρίσπι. Η εκκλησία χτίστηκε πάνω στα ρωμαϊκά λουτρά του 3ου ή 4ου αιώνα μ.Χ., και οι έρευνες αποκάλυψαν σημαντικότατες τοιχογραφίες τόσο της βυζαντινής όσο και της ρωμαϊκής περιόδου.

Ο ναός του Αγίου Γεωργίου αποτελεί έναν μοναδικό αρχαιολογικό χώρο που προσφέρει μια σπάνια ματιά στην ιστορική συνέχεια της Νάξου. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν την αρμονική συνύπαρξη δύο διαφορετικών εποχών και να εκτιμήσουν την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε αυτό το σημαντικό μνημείο και να ανακαλύψετε τις κρυμμένες ιστορίες του.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 137 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*