Στον υπουργό Περιβάλλοντος οι προτάσεις των σμυριδορυκτών του Όρμου Λυώνα

σμυριδορυχεία
admin
17/03/2017 20:08
 
 
 

Αναφορά σχετικά με τις προτάσεις του Συνδέσμου Σμυριδορυκτών Λυώνα για την εύρυθμη λειτουργία των ορυχείων, κατέθεσαν προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος και Χρήστος Κατσώτης.

Συγκεκριμένα οι δυο βουλευτές κατέθεσαν αναφορά την επιστολή του Σωματείου της Νάξου η οποία αναφέρει: 

Θέμα: Προτάσεις για την ευρυθμη λειτουργία των ορυχείων

Ενόψει της εξορυκτικής σμυριδικής περιόδου 2017 και προκειμένου για την ευρυθμη και ομαλή λειτουργία των Σμυριδορυχείων Νάξου, σας γνωστοποιούμε ότι κρίνουμε απολύτως αναγκαία: 

– Την αύξηση της ποσότητας που παραλαμβάνει η υπηρεσία από τους σμυριδεργάτες σε 8.100 τονους καθώς η ποσότητα που παραλαμβάνει τώρα δεν αρκεί. 

– Την έναρξη εξόρυξης σμύριδας το πολύ μέχρι το Μάιο κάθε έτους ούτως ώστε να είναι ασφαλέστερη η πρόσβαση στα ορυχεία από τους εργάτες οι οποίοι δεν θα βρίσκονται αντιμέτωποι με αντίξοες καιρικές συνθήκες (καταιγίδες κ.λπ.)

– Τη συστηματική παρακολούθηση της λειτουργίας τους για όλο το διάστημα εξόρυξης της σμύριδας. Συγκεκριμένα, θεωρούμε απαραίτητη, καθ’ όλη τη διάρκεια της σμυριδικής περιόδου, την καθημερινή παρουσία μόνιμου ή συμβασιούχου υπαλλήλου (Μηχανικού Μεταλλειολόγου ΠΕ ή Μηχανικού Ορυχείων ΤΕ), ο οποίος θα εποπτεύει όλα τα εν ενεργεία ορυχεία, θα παρέχει οδηγίες στους αρχηγούς των ορυχείων και θα επιβλέπει τις σχετικές εργασίες. 

Με αυτό τον τρόπο αφενός αποφεύγονται τυχόν κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων (όπως άλλωστε είχαμε κατά την προηγούμενη εξορυκτική περίοδο) και αφετέρου προστατεύεται με τον καλύτερο τρόπο το περιβάλλον. 

(Visited 14 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*