Καστράκι-Πολίχνι Νάξου: Ανάστατοι οι κάτοικοι για τη νέα κεραία του OTE – Ζητούν την απομάκρυνσή της (φώτος)

Κεραία Καστράκι
Newsroom
16/06/2024 20:30
 
 
 

 

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους Καστρακίου αλλά και ευρύτερης περιοχής Πολιχνίου Νάξου (Μικρή Βίγλα, Ορκός, Πυργάκι, Αλυκό, Γλυφάδα κ.λπ.), μια νέα κεραία τηλεφωνίας που τοποθετήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ στην περιοχή.

Κεραία Καστράκι

Οι κάτοικοι «πανικόβλητοι» αντέδρασαν άμεσα διαμαρτυρόμενοι για τη νέα κεραία την οποία δεν θέλουν στην περιοχή τους αφού κρίνουν ότι είναι επικίνδυνη για την υγεία τους.

Όρισαν Επιτροπή Αγώνα, ανάρτησαν πανό που αναφέρει «Να φύγει η κεραία – Καρκίνος από το Πολίχνι», προχώρησαν σε καταγγελίες στην Αστυνομία ενώ επισκέφτηκαν και το δήμαρχο Δημήτρη Λιανό για το θέμα.

Κεραία Καστράκι Κεραία Καστράκι

Ήδη το θέμα έχει πάρει διαστάσεις ενώ όλοι περιμένουν αύριο Δευτέρα το πρωί που θα ανοίξουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, να διερευνηθεί η νομιμότητα της εγκατάστασης.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες ήδη έχουν συγκεντρωθεί 200 υπογραφές από πολίτες που εναντιώνονται στην εγκατάσταση της κεραίας με τη λίστα συνεχώς να μεγαλώνει.

Κεραία Καστράκι

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να εξαντλήσουν κάθε νόμιμο μέσο για την απομάκρυνση της κεραίας ενώ ήδη έχουν προχωρήσει σε ενέργειες μέσω δικηγόρων. Πρόθεσή τους επίσης είναι να παρέμβουν αύριο και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ώστε να δηλώσουν και εκεί την αντίθεση τους για την τοποθέτηση της κεραίας.

Κεραία Καστράκι Κεραία Καστράκι

«Υπάρχουν ήδη τρεις κεραίες στο βουνό και κανείς δεν έχει μιλήσει. Θα μπορούσαν να την εγκαταστήσουν κι αυτή εκεί κι όχι μέσα σε κατοικημένη περιοχή, εντός του οικισμού. Δεν είμαστε κατά της τεχνολογίας αλλά κατά του σημείου που επιλέχτηκε να τοποθετηθεί η κεραία» σημειώνουν στο naxostimes.gr κάτοικοι.

Να σημειώσουμε ότι οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής Πολιχνίου είναι περίπου 600 ενώ στην περιοχή υπάρχουν 1500 εξοχικές κατοικίες που κατοικούνται από 3-6 μήνες το χρόνο.

Κεραία Καστράκι Κεραία Καστράκι

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.669 times, 1 visits today)
Latest Post

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*