Δημοτικά και παρα-δημοτικά στιγμιότυπα (Εικόνες από τη δημοτική σκηνή)

Newsroom
19/06/2024 11:32
 
 
 

 

* Για τις 7 το βράδυ είχε αναγγελθεί το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο. Ήταν όλοι έγκαιρα εκεί, πλην των συμβούλων της πλειοψηφίας, που ήλθε σύσσωμη με μισή ώρα καθυστέρηση, λόγω φωτιάς στο Σαγκρί (όλοι εκεί ήταν;) ή μήπως φωτιάς… στα μπατζάκια της; Πάντως, ο συνδυασμός Hot – Dry – Windy προκαλεί κατάσταση συναγερμού για δασικές πυρκαγιές και εδώ.

* Κράτησε μιάμιση ώρα η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση. Τουλάχιστον αυτή δεν προκαλεί χασμουρητό συμβούλων και θεατών.

* Αυτή φοβούνται να δείξουν κάποιοι νεοφανείς στον χώρο. Μήπως πρέπει να κάνουμε τη χάρη αυτών των… λουλουδάτων συμβούλων, που επιθυμούν να μη μεταδίδονται ζωντανά οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου; Αμ δε. Επειδή αυτοί έχουν τσακωθεί με τη δημοσιότητα και τη διαφάνεια, επειδή παραβιάζουν τους δημοκρατικούς κανόνες της ελεύθερης ενημέρωσης και της ανεμπόδιστης δημοσιογραφικής έρευνας και τον Κανονισμό του Συμβουλίου, νομίζουν ότι εμείς δεν θα κάνουμε το χρέος μας;

* Το θέμα της αναδειοδότητης κεραία κινητής τηλεφωνίας (Cosmote), που φύτρωσε στο Καστράκι, έθεσαν στην αρχή της συνεδρίασης κάτοικοι της περιοχής. Το δίλημμα: Να βγει ψήφισμα του Συμβουλίου ή να καταθέσουν δημότες ασφαλιστικά μέτρα για προσβολή της προσωπικότητάς τους (δημόσια υγεία, ασφάλεια, περιβάλλον, ποιότητα ζωής) με αίτημα προσωρινής εκτέλεσης και να παρέμβει πρόσθετα υπέρ τους ο Δήμος;

* Για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις, είπε ο Λιανός, αποδεχόμαστε το ψήφισμα! Εντυπώσεις, ε; Ο Μαυρομμάτης υπαγόρευσε το ψήφισμα, που ήταν σωστά διατυπωμένο. Θα κατατεθούν και ασφαλιστικά μέτρα. Έτσι λύθηκε ο… γόρδιος δεσμός.

* Όλοι θέλουμε κινητή τηλεφωνία, αλλά όχι κεραίες! (Τόπε με τον δικό του μοναδικό τρόπο ο δήμαρχος, από το δημαρχιακό… καστράκι του). Γενικό το φαινόμενο και η αντίφαση, ανεξάρτητα από την τοποθεσία και το ύψος της κεραίας. Εδώ είναι 25μετρη. Την παράμετρο της υποβάθμισης της περιοχής έβαλε η Κατερίνα Μουστάκη.

* Είχε προβλέψει ο δήμαρχος τον ανασχηματισμό, μετά τις ευρωεκλογές, και γι’ αυτό δεν έκανε έγγραφο, όπως απάντησε στον Πολυκρέτη! Ήξερε ότι θα ανασχηματιστεί ο υφυπουργός που ήλθε εδώ! Τειρεσίας ή Κάλχας; Μάλλον λειτούργησε η …ανοιχτή γραμμή με το Μαξίμου, που έχει κατά δήλωσίν του.

* Τραγική η περιγραφή του Μαυρομμάτη για την… υποχώρηση του νερού των πηγών Γλινάδου, Γαλανάδου, Αγίου Προκοπίου, Αγερσανίου. Οριακά κινούνται τα αποθέματα. Ψηλά σημεία περιοχών, όπως στη Στελίδα και στον Άγιο Προκόπη, δεν έχουν νερό. Πάντα δεν είχαν, η εύκολη δικαιολογία. Και εσείς, εξουσιούχοι, τι κάνετε από το 2010;

* «Επί των ημερών μου λύθηκαν όλα!» ξεχειλίζει η αλαζονεία του δήμαρχου, που δεν έχει ερείσματα, εκτός από την επιστήμη της ψυχολογίας! Για παθογένειες χρόνων μίλησε. Ποιος είναι, όμως, στα κοινοτικά και δημοτικά πράγματα του νησιού από το 1999; Κάποιος Δημήτρης Λιανός, με την πασίγνωστη σεμνότητα και ταπεινότητα. Τον ξέρει; Ως πότε θα βρίσκει… λιμενικό καταφύγιο στο παρελθόν; Μέχρι στην εποχή Νίκου Μαράκη ταξίδεψε.

*Μπέρδεψε τα τετραγωνικά με τα κυβικά στη μέτρηση του νερού (3600 τετραγωνικά, κυβικά). Ο εργολάβος των… αφαλατώσεων του είπε, λέει, ότι είναι ο μοναδικός δήμαρχος στην Ελλάδα (!) που θα έχει σε τέσσερις μήνες τόσα κυβικά. Θεός. Μήπως είναι και ο μοναδικός που άργησε τόσο πολύ να δει την απειλή και να πάρει μέτρα έγκαιρα; Μετά το ξεσκόνισμα του… ανιδιοτελούς εργολάβου (γλείψιμο θα το έλεγε ο Χατζηανδρέου, όπως έκανε ο Λιανός και στους ψηφοφόρους προεκλογικά, τάζοντάς τους ελαφρύνσεις για να υποκλέψει τη ψήφο τους) είναι πιθανή μια αναβάθμιση του Δήμου από τη… Fitch.

*Ψεύτης ο Μαυρομμάτης, ψεύτης ο Πολυκρέτης. Εγκληματίας ο Μαυρομμάτης. Παραμύθια, Γκέμπελς. (Αυτά και άλλα χαριτωμένα διαμείφθηκαν στο χθεσινό χαρωπό Συμβούλιο).

* Για κλειστή βάνα νερού στη δεξαμενή στη Μονή Χρυσοστόμου μίλησε ο Πολυκρέτης. Για κίνδυνο λειψυδρίας στην πόλη, χάριν του Αγίου Προκοπίου, του απάντησε ο Μαυρομμάτης. Δεύτερη δεξαμενή ζήτησε ο Στράτος Φουτάκογλου (συμφώνησε ο Μαυρομμάτης στα λόγια). «Never let the truth get in the way of a good story», όπως λέει ο σοφός Mark Twain.

* Και για την ανάγκη κυκλοφοριακών παρεμβάσεων σε δύο σημεία της πόλης μίλησε ο Στράτος, αλλά δεν ακούσαμε απάντηση. Όπως μάσησαν τα λόγια τους στο θέμα της εργολαβίας κατεδάφισης του παλιού Νεκροταφείου, που δεν πέρασε καν από τη Δημοτική Κοινότητα Νάξου. Ακόμα και εκεί εκδηλώνεται η υπερχειλίζουσα δημοκρατικότητά τους. Μόνο ο Μαυρογιάννης το ήξερε;

* Ο πρόεδρος του Συμβουλίου, μετά τις λεκτικές αψιμαχίες, την κοπάνησε, χωρίς να διακόψει τη συνεδρίαση, και ενώ ο καυγάς Πολυκρέτη – Μαυρομμάτη καλά κρατούσε και στις… καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

*Την άλλη Παρασκευή θα γίνει η διμηνιαία λογοδοσία Μαΐου-Ιουνίου, όπως είπε ο πρόεδρος.

*Μεγάλη είναι η πιθανότητα να φτάσουμε στον Αύγουστο χωρίς ναυαγοσώστη, κατά τον Κατσαρά. Άφεριμ. Τα καταφέρατε πάλι να γίνουμε ρεζίλι και να τρέμουμε μπροστά στον κίνδυνο ατυχήματος.

*Δεν είμαστε ευχαριστημένοι, δεν έχουμε προσωπικό στην καθαριότητα. Λόγια του Λιανού. Ποιος φταίει; Προβλεπτικότητα και εδώ, όπως στο νερό. Δήμαρχος αφαλατώσεων, ναι. Ποιος θα πληρώσει, όμως, το μάρμαρο;

*Θα συνεχιστεί το λιμάνι (ποιο…λιμάνι;), σταμάτησε δυο φορές από την Αρχαιολογία, είπε ο Δήμαρχος. Ωραία βιτρίνα επιφύλαξε για το νησί μας κατακαλόκαιρα η ανίκανη δημοτική Αρχή. Προβλήματα προσωπικού αντιμετωπίζουν οι εργολάβοι, λέει. Οι Ινδοί και Αιγύπτιοι του Καιρίδη τι έγιναν; Ανασχηματίστηκαν μαζί με αυτόν;

* Κατά τα άλλα, ανέλαβε προσωρινός ανάδοχος στο Αλυκό και το φθινόπωρο θα ξεκινήσει η κατεδάφιση. Το τι σχέδια υπάρχουν, μας τα έκρυψε ο μπαγάσας.

* «Πρέπει να είμαστε γόνιμοι» συμβούλεψε ο Λιανός. Έτσι ακριβώς. Η Νάξος, αν ακούσει τον δήμαρχο, θα λύσει το πρόβλημα της υπογονιμότητας και της γήρανσης πληθυσμού.

* Διαγραμμίσεις στους δημοτικούς δρόμους (σε αντίθεση με τους επαρχιακούς) δεν προβλέπονται στην Ορεινή Νάξο, όπως είπε ορθά- κοφτά ο δήμαρχος στον ερωτώντα Μανδηλαρά. Δεν ξέρει τόσα χρόνια ότι δεν υπάρχει μόνο ΜΙΑ Νάξος;

* Μισός χρόνος χαμένος προϋπολογιστικά, είπε ο Χατζηανδρέου, χωρίς μάλιστα να ληφθούν υπ’ όψιν οι προτάσεις των κοινοτήτων. Γλάστρες οι πρόεδροι. Αντέδρασε ο Βαθρακοκοίλης (ο Σκορδιαλός και πάλι στο στόχαστρο), αλλά δεν είπε ότι οι ομαδώσεις των έργων και η μετέπειτα κατανομή αφήνει μεγάλα περιθώρια υποσχέσεων, πιέσεων και ρουσφετιών στους ημέτερους. Κατά 90% δεν λάβατε υπ’ όψιν τις κοινοτικές προτάσεις είπε ο Χατζηανδρέου και θα το δείτε τον Σεπτέμβριο.

* 0,01% ευρώ προβλέπονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα για πλακοστρώσεις, αποκάλυψε ο Χατζηανδρέου! Αυτό θα πει δημοκρατικός προγραμματισμός και έντιμη κατανομή της πίτας ή διαχείριση τσάτρα πάτρα της καθημερινότητας, της μιζέριας και των ρουσφετιών; Εξάρτηση από την κεντρική δημοτική εξουσία, κοινότητες- ορντινάτσες, υποκείμενα εκβιασμού, με την… καλή έννοια (τι θα πει εκβιασμός με την καλή έννοια, Λεονάρδε;). Ο Χατζηανδρέου έθεσε το εμπορικό λιμάνι και το τελματωμένο φράγμα Τσικαλαριού, που το έκαναν γαργάρα οι σύμβουλοι του Λιανού, μηδέ του ιδίου εξαιρουμένου.

* Ο Γιάννης Κορρές μίλησε για διαχείριση μιζέριας και φτώχειας, για μνημονιακές πολιτικές, χωρίς να διεκδικούμε από την κυβέρνηση πόρους. Και βέβαια όλοι είναι ίδιοι, πλην ΚΚΕ. «Συμφωνείτε στη στρατηγική. Δεν μπορείτε να διαφωνείτε στη διαχείριση», είπε. Μίλησε και για τη ψηφοθηρική διαχείριση των ομαδοποιημένων έργων και για την παραγκώνιση των κοινοτήτων. Όπως, επίσης, και για τα έργα στο Αργοκοίλι, που οι σχετικοί πόροι μπορούσαν να καλύψουν άλλες ανάγκες. Εδώ χωρεί πολύ νερό, έστω και αν έχουμε έλλειψη.

* Ο Μαράκης επισήμανε την απουσία προέδρων κοινοτήτων από τη συνεδρίαση. «Τους “γράφετε”, γι’ αυτό απουσιάζουν. Στερείστε οράματος και στρατηγικής. Δεν υπάρχουν δίκτυα ύδρευσης στον… αφαλό της γης, στον Προκόπη, όπως λέτε».

* «Μας εμπιστεύονται οι κοινοτάρχες, γι’ αυτό δεν είναι εδώ», είπε ο ετοιμόλογος γίγας, Λιανός. Μήπως δεν χρειάζονται κιόλας και πρέπει να τους καταργήσουμε; Πάρτο αλλιώς, όμως. Μήπως η απογοήτευση από τους κρατούντες τούς οδηγεί στη μη συμμετοχή σε παραστάσεις-παρωδίες;

*Βεντέτα Μαυρομμάτη-Σκορδιαλού. Στο ίδιο έργο θεατές. Ο πρώτος θεωρεί ευνοημένο χρηματοδοτικά το Σαγκρί και όμως ο πρόεδρός του… αντιπολιτεύεται τη δημοτική εξουσία. Έγκλημα καθοσίωσης. Μπορεί να το πεις και αχαριστία, κατά τη μαυρομμάτεια δημοκρατική λογική!

* Το διαρκές… «γλείψιμο» Μαυρομμάτη στον δήμαρχο πως εξηγείται; Για κάποιους τοπικούς αναλυτές είναι εξηγήσιμο, πολύ εξηγήσιμο. Λιανικότερος του Λιανού. Ξεπέρασε και τον Κωβαίο του Κουφονησιού που ειρωνικά τον είπε… γλείφτη ο Λιανός, χτυπώντας έμμεσα τον Χατζηανδρέου για τη φράση του για προεκλογικό γλείψιμο των δημοτών από τον δήμαρχο. Κουφο (νησιώτικο), αλλά την αλήθεια… Λιανού είπε ο άνθρωπος.

*Προσπάθησε ανεπιτυχώς να δικαιολογήσει την καθυστέρηση σύνταξης και ψήφισης του προϋπολογισμού. Έφτασε στην εποχή δημάρχου Νίκου Μαράκη. Ο Λιανός πόσα χρόνια είναι στα πράγματα;

* Έπαιρνε τον λόγο αυθαίρετα. Και ο πρόεδρος δεν τόλμησε να τον επαναφέρει στην τάξη.

*Μόνιμο το ρεφρέν του δημάρχου προς την αντιπολίτευση: Φέρτε εναλλακτική, δικό σας τεχνικό πρόγραμμα. Καταλαβαίνετε την ανοησία και το σόφισμα. Η αντιπολίτευση έχει το δικό της πρόγραμμα από τις εκλογές, δεν έχει πρόσβαση στα τεχνικά στοιχεία (ούτε Γραφείο δεν διαθέτει στον Δήμο), ψηφίζει σε θέματα που ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και δεν γίνεται αλλιώς, ο Λιανός, σε κρίση ειλικρίνειας, είπε ότι «εμείς δεν θα το ψηφίζαμε, βέβαια, και πρόγραμμα άλλο να φέρνατε». Τον Κροντηρά της Τήνου τον ρώτησε για τις εναλλακτικές χρηματοδοτήσεις; Και άλλους. Καταλαβαίνετε την παράκρουση. Η αντιπολίτευση στη Βουλή καταθέτει εναλλακτικό προϋπολογισμό ή ξέρει κανέναν άλλο Δήμο που να ενεργεί διαφορετικά η αντιπολίτευση; Αυτός τι έκανε στην αντιπολίτευση; Υποκριτής και άσχετος.

* Καλά το είπε. «Μπαίνουμε αδαείς και βγαίνουμε μπερδεμένοι και το αντίστροφο στην Αυτοδιοίκηση, όπως είπε μια ψυχή». Τον εαυτό του φωτογράφισε. Την …ψυχή δεν αποκάλυψε. Τη φαντάζεστε.

* Εργοτάξιο η Νάξος (πλάκα μας κάνεις; είπε ο Μαράκης). Λιμάνι (;)- κλειστό, λόγω θέρους!-, αεροδρόμιο (;), Νοσοκομείο (;), Αλυκό (;), διαγωνισμός για λιμάνι οχληρών φορτίων(;), Αργοκοίλι (;), Ειρηνοδικείο (;), σμύριδα (;) και άλλα «ων οκ έστιν αριθμός». Μήπως βρισκόμαστε ενόψει… πρόωρων εκλογών και μου διέφυγε;

* Δεν μας είπε τους φορείς χρηματοδότησης, τους δικαιούχους, τη μεγάλη συμβολή της Περιφέρειας (απαγορευμένη λέξη στο φτωχό λεξιλόγιό του). Παρών ο Δήμος για να καρπωθεί έργα άλλων, απών όταν κάτι πάει στραβά ή δημιουργείται μια παθογένεια ή δυσλειτουργία. Αυτό λέγεται και πολιτική θρασυδειλία.

* Επαίρεται για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Του ξεφεύγει μια λεπτομέρεια. Τέτοια γίνονται σε όλη τη χώρα υποχρεωτικά, με βάση το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Ψέμα ότι ο Δήμος Νάξου είναι ένας από τους τρεις που πάνε μπροστά. Τον παραμυθιάζουν, φουσκώνοντας το Εγώ του (και αυτοί τον κατάλαβαν) και δεν το παίρνει χαμπάρι.

* Κατατίθεται, λέει, τροπολογία για το Δικαστικό Μέγαρο. Περί τίνος πρόκειται; Γιατί η γλώσσα του δημάρχου είναι πυκνή και ελλειπτική.

* Κάτι μου άρεσε από τα δημαρχιακά λόγια. «Προτεραιοποιήσαμε τη φωνή και την αγωνία της κοινωνίας»! Μέγας. Με αυτό τοσλόγκαν ξεχνώ τα υπέροχα: «Άπτονται και τεχνικά θέματα», «Μην έχετε κατάλοιπα παλιά», «Ο νόμος είναι ρητός», «Πλήρης παύση εγκεφαλική», «Η Λαϊκή Συσπείρωση οδεύει τον Δήμο για κατάργηση», «Δεν καλέσαμε το Θεό για τη λειψυδρία» κ.λπ. Το ειρωνικό υφάκι, η άγνοια, η παραπληροφόρηση και η γλωσσική αφασία, μήπως κρύβουν πολλά κόμπλεξ, σε πλήρη ανάπτυξη;

* Έχει, λέει, κοστολογημένο master plan. Με ποια έργα πνοής; Και δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ανήγγειλε!!! Μήπως αυτός θα πληρώσει τα… τέλη; Για προτεραιότητες, στρατηγική, χρονοδιάγραμμα, μουγγαμάρα.

* Απίθανος ο Κώστας Παγώνης, που ήταν εκεί για θεατρικούς λόγους. Το ερώτημά του ήταν όλα τα λεφτά: Πού πάει αυτός ο τόπος; Ξέρει ότι σε πολλές επαρχιακές πόλεις λειτουργούν δημοτικά θέατρα. Εδώ δεν χρειάζεται. Έχουμε κτίριο, αλλά και… θίασο. Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε πάλι σπονδυλωτή παράσταση με πολλά είδη του θεατρικού λόγου. Το θεατρικό σανίδι στην υπερυψωμένη σκηνή έδωσε ρέστα, με άξιους δευτεραγωνιστές και υποβολείς, σκηνοθέτες και σκηνογράφους.

*Πολλή αγάπη πρέπει να τρέφουν στο ΚΚΕ, τη Λαϊκή Συσπείρωση και τον Γιάννη Κορρέ οι Βαθρακοκοίλης (λέγε με Αριστείδης) και το Σεργάκι (λέγε με παλιό ΠΑΣΟΚ) που ως και στο διάλειμμα του την έπεσαν. Κάτι πάλι για τον πατρινό δήμαρχο του ΚΚΕ έλεγαν. Μα είναι να τα βάζεις, Γιάννη, με τους γίγαντες της πολιτικής σκέψης στη Νάξο;

* Η εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού, στο δεύτερο μέρος της συνεδρίασης, διαβάστηκε από τον…Χατζηδάκη του Δήμου, τον Κατσαρά. Στο ερώτημα Μαράκη (ποιος σου την έγραψε, ρώτησε τον Κατσαρά), πόσοι δήμοι δεν έχουν σήμερα, μέσα Ιουνίου, προϋπολογισμό, απέφυγαν πονηρά να απαντήσουν. Από 1η Ιουνίου είναι στον αέρα και (δεν) το ξέρουν.

*Ερώτηση κρίσεως: τι έψαχνε συνέχεια στο κινητό του ο δήμαρχος; Φανταστείτε οτιδήποτε και θα πέσετε μέσα.

*200-600% τα τέλη ύδρευσης κατά τον Χατζηανδρέου (άντε λίγο χαμηλότερα, κατά τους αριθμητικούς υπολογισμούς του άφταστου Κατσαρά), ενώ χαΐδευαν αυτιά για να κερδίσουν τις εκλογές. Ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, ανταποδοτικά, τήρηση του νόμου, αλλά πώς; Οι πολιτικές είναι θέμα πολιτικών οργάνων, όχι λογιστών. Επιλογές, αναρρυθμίσεις, κατανομή βαρών, ισοπολιτεία, δικαιοσύνη, ενδοδημοτική συνοχή, ισόρροπη ανάπτυξη, ιεράρχηση, προτεραιότητες. Αυτά λείπουν. Ίδιο το τέλος πολιτισμού, λέει ο Λιανός, απλά επεκτάθηκε σε όλο τον Δήμο. Αυτό τους μάρανε. Και για ποιο πολιτιστικό έργο μιλάμε; Η λυπητερή πλησιάζει επί δικαίους και αδίκους.

* «Μας εξέλεξε ο κόσμος», η μόνιμη επωδός του δημάρχου. Είχαν στο πρόγραμμά τους αυτή την πρόβλεψη; Όχι. Δεν μπορούσαν να προβλέψουν τη λειψυδρία; Βασικό προσόν του πολιτικού είναι το προβλέπειν. Ευρώ που δεν εξηγούνται αναλυτικά (πηγές Υπουργείων κ.λπ., άλλοι φορείς πρωτοβουλίας και υλοποίησης, στάδια απορρόφησης και εκτέλεσης κ.λπ.). Το πόσα εκατ. χάσατε από λάθη, άγνοια, παραλείψεις, ανικανότητα δεν μας το είπατε.

*Οι επιλεκτικοί αριθμοδείκτες του Κονδύλη είναι πολύ συζητήσιμοι και δεν κάνουν σωστές παραδοχές κάποιες φορές, δεν γίνεται σύγκριση με άλλες χρονιές και θητείες, με άλλους Δήμους. Δικαιολογημένα «δούλευε» η βεντάλια της διπλανής του προϊσταμένης Καμπούρη. Αυτοί οι αριθμοδείκτες δόθηκαν στην αντιπολίτευση;

*Πόσοι ωφελούνται από το… κοινωνικό τιμολόγιο; Κανένα στατιστικό στοιχείο από τους δημαρχιακούς… Κονδυλοφόρους.

* Ο δήμαρχος είπε ότι εισέπραττε ο Δήμος 3,3 εκ. ευρώ ανταποδοτικά μέχρι το 2010 και σήμερα 350.000 (2,733 εκ πληρώσαμε για ρεύμα, είπε). Ποιος φταίει; ρώτησε ο Κορρές και απάντηση δεν πήρε, γιατί στο κουρμπέτι είναι και ο δήμαρχος και η πολιτική παρέα του με την κοντόθωρη αντίληψη.

* Ο Παντελιάς δεν άνοιξε, ως συνήθως, το στόμα του σε όλη τη συνεδρίαση. Μόλις σχόλασε το Συμβούλιο, ήθελε μεταμεσονύκτια έξοδο, όπως γίνεται μετά τη ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού στη Βουλή. Απευθύνθηκε στον Μαυρομμάτη. «Που να πάμε ρε…», του απάντησε αυτός γελώντας. «Έχουν κλείσει τα μαγαζιά τώρα».

* Ήταν μιάμιση το πρωί, 18 Ιουνίου του σωτηρίου έτους 2024. Ευτυχείς, στο… «Εργοτάξιον η Νάξος του Λιανού». (Θυμάστε το «Εργαστήριον η Ελλάς» του «Κύκλου Ιδεών» του Ευάγγελου Βενιζέλου;).

«Κι ήθελε ακόμη πολύ φως να ξημερώσει…», όπως θα έλεγε ο Μανόλης Αναγνωστάκης.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 398 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*