Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: «Να απομακρυνθεί η κεραία τηλεφωνίας από το Καστράκι»

Κεραία Καστράκι
Newsroom
21/06/2024 18:09
 
 
 

 

Με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εκφράζει ένα σαφές αίτημα για απομάκρυνση μιας κεραίας κινητής τηλεφωνίας που έχει εγκατασταθεί στην περιοχή του Καστρακίου, επικαλούμενη την υπέρμετρη έκθεση των κατοίκων σε ακτινοβολία και την επιβάρυνση της υγείας τους. Τονίζεται επίσης η ανάγκη για αναθεώρηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την εγκατάσταση τέτοιων κεραιών, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Η ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Να απομακρυνθεί η κεραία τηλεφωνίας από το Καστράκι

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των κατοίκων και απαιτούμε να κατέβει άμεσα η νέα κεραία κινητής τηλεφωνίας που τοποθετήθηκε στην περιοχή του Καστρακίου και έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, που έχουν ψηφίσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, επιτρέπει την εγκατάσταση κεραιών τηλεφωνίας σε κατοικημένες περιοχές, με αποτέλεσμα την υπέρμετρη έκθεση κατοίκων σε ακτινοβολία, την επιβάρυνση της υγείας τους αλλά και του περιβάλλοντος. Εκδίδονται δηλαδή άδειες εγκατάστασης, με μοναδικό κριτήριο την εξυπηρέτηση των αντίστοιχων εταιρειών τηλεπικοινωνιών και την επέκταση των δικτύων, για εξασφάλιση ολοένα και μεγαλύτερης κερδοφορίας, μη λαμβάνοντας υπόψιν τα όρια ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Ταυτόχρονα το κόστος της τηλεφωνίας για το λαό συνεχώς αυξάνεται.

Η ασύδοτη συμπεριφορά των κολοσσών της “απελευθερωμένης” τηλεφωνίας, μόνο με την κινητοποίηση φορέων και κατοίκων μπορεί να αντιμετωπιστεί. Η συλλογική δράση και ο αγώνας με σταθερότητα, υπομονή και επιμονή, είναι ο μόνος τρόπος για να κατέβει η συγκεκριμένη κεραία και να αποκρουστεί οποιαδήποτε αντιλαϊκή πολιτική.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» αγωνίζεται και διεκδικεί:
• Να κατέβει άμεσα η συγκεκριμένη κεραία, που βρίσκεται στο χωριό.
• Να ανακληθεί παντός τύπου άδεια που τυχόν έδωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την τοποθέτηση της συγκεκριμένης κεραίας
• Να διερευνηθούν περιπτώσεις και άλλων κεραιών που βρίσκονται κοντά σε σχολεία και μέσα σε χωριά, καθώς και το σύνολο των κεραιών που λειτουργούν στα κρυφά (άγνωστου αριθμού) και χωρίς άδεια.
• Να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα και την ασυδοσία των εταιρειών τηλεφωνίας, αδιαφορώντας επιδεικτικά για τη λαϊκή υγεία.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 116 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*