Νάξος: Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτη

Newsroom.
11/07/2024 16:40
 
 
 

 

Την εορτή του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτη γιορτάζει και φέτος η Νάξος με τις εκδηλώσεις να κορυφώνονται την Κυριακή 14 Ιουλίου -ανήμερα της γιορτής- το βράδυ, με τη μεγαλοπρεπή λιτάνευση των εικόνων και των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτη.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, ο Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Παύλος και ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος.

Πρόγραμμα λατρευτικών και λοιπών εκδηλώσεων:

Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

α) 8:00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Παύλου , ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο Λόγο και συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μάνης κ. Χρυσοστόμου και Παροναξίας κ. Καλλίνικο.

β) 10.00 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία. (Μικρό Απόδειπνο με τους Χαιρετισμούς του Αγίου, Όρθρος και Θεία Λειτουργία).

Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

α) 7.00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου προεξάρχοντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου ο οποίος θα κηρύξει το Θείο Λόγο και συλλειτουργούντων των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Ρωγών κ. Φιλοθέου, Θεσπιών κ. Παύλου και του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου.

β) 7.30 μ.μ. Ἀκολουθία Μεθέορτου Αρχιερατικού Εσπερινού και Παρακλήσεως του Αγίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου χοροστατούντος του Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλοθέου.

γ) 9.00 μ.μ. Έναρξη Ιεράς Λιτανείας της Ιερής Εικόνας και των Τιμίων Λειψάνων των Οσίων Πατέρων Νικοδήμου Αγιορείτου, διά της παραλιακής οδού προς τον Μητροπολιτικό Ναό όπου θα ψαλεί η Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου. Επί της μαρμάρινης εξέδρας θα τελεστεί Δέηση και θα μιλήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλοθέου.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.038 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*