Νάξος: Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη 16 Ιουλίου – Τα θέματα που θα συζητηθούν

Newsroom
12/07/2024 17:24
 
 
 

 

Το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα πραγματοποιήσει τακτική συνεδρίαση την Τρίτη 16 Ιουλίου στις 19:30, η οποία θα διεξαχθεί μεικτά, διά ζώσης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και ταυτόχρονα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνουν εγκρίσεις παρατάσεων για διάφορα έργα υποδομής, συζητήσεις για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, μισθώσεις ακινήτων, και άλλες σημαντικές αποφάσεις που αφορούν το Δήμο. Επίσης, θα συζητηθεί η σύσταση επιτροπών για τη διαχείριση σχολικών υποθέσεων και μεταναστών, καθώς και παραχωρήσεις δημοτικών χώρων για πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Αναλυτικά τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1. Έγκριση 5ης παράτασης περαίωσης εκτέλεσης εργασιών του έργου: «Βελτίωση Ασφαλτόστρωση οδών Αγίου Αρσενίου και Βίβλου».

2. Έγκριση 2ης παράτασης περαίωσης εργασιών του έργου: «Βελτίωση αγροτικής οδού από δρόμο Χώρας Νάξου-Αγίου Προκοπίου έως όριο οικισμού Αγίας Άννας».

3. Έγκριση παράτασης περαίωσης εκτέλεσης εργασιών του έργου: «Αντλιοστάσια και αγωγοί μεταφοράς νερού Τ.Κ. Δαμαριώνα από Αη Λια στις δεξαμενές νερού Ράχης Δαμαριώνα και Αη Γιάννη Φιλωτίου.

4. Έγκριση μετάθεσης του χρόνου παράδοσης της προμήθειας με τίτλο: «Βιώσιμη Μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας».

5. Λήψη απόφασης περί αναγκαιότητας μίσθωσης ακινήτου, για τη στέγαση του ΚΑΠΗ του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

6. Λήψη απόφασης για μίσθωση χώρων στάθμευσης οχημάτων σε Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

7. Έγκριση παράτασης συμβάσεων μίσθωσης χώρων στάθμευσης οχημάτων.

8. Λήψη απόφασης για παράταση μίσθωσης ακινήτου στην περιοχή Αγ. Θαλάλαιος του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

9. Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έτους 2024.

10. Έγκριση 1ης αναμόρφωσης δημοτικού προϋπολογισμού οικ. έτους 2024.

11. Έγκριση 1ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δ.Λ.Τ. Νάξου οικ. έτους 2024.

12. Έγκριση έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού 4ου τριμήνου οικον. έτους 2023.

13. Έγκριση έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού 1ου τριμήνου οικον. έτους 2024.

14. Σύσταση επιτροπής του άρθρου 30 παρ. 1 του Ν.5056/2023, για την άσκηση των αρμοδιοτήτων των καταργηθέντων σχολικών επιτροπών.

15. Συγκρότηση και λειτουργία Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων.

16. Λήψη απόφασης για τη συγκρότηση ειδικής Επιτροπής Επιλογής για την αξιολόγηση των αιτήσεων εγγραφής/επανεγγραφής νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σχολικού έτους 2024-2025 και Επιτροπής Εξέτασης Ενστάσεων.

17. Έγκριση εκ νέου ένταξης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο Μητρώο Φορέων/Δομών της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. για τη συμμετοχή των δύο δημοτικών Παιδικών Σταθμών και των Δομών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ στη Δράση «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» για το σχολικό έτος 2024- 2025.

18. Έγκριση ή μη δωρεάν παραχώρησης χρήσης του δημοτικού ξενώνα που λειτουργεί στην περιοχή του «Αγίου Νεκταρίου» της Κοινότητας Βίβλου, για τη διαμονή του αιτούντα φορέα.

19. Έγκριση δωρεάν ή μη παραχώρησης της πρώην Σχολής Ουρσουλινών για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων πολιτιστικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα.

20. Έγκριση ή μη δωρεάν παραχώρησης χρήσης μιας αίθουσας του Οικομουσείου Κορώνου για την έκθεση φωτογραφιών και πινάκων ζωγραφικής

21. Έγκριση ή μη αιτημάτων παραχώρησης του Δ.Α.Κ. Νάξου, του κλειστού γυμναστηρίου «Δημήτριος Περιστεράκης» και του γηπέδου «Γιάγκος Γρατσίας».

22. Έγκριση ή μη απευθείας εκμίσθωσης του Αθλοθεάτρου της Κοινότητας Φιλωτίου για καλλιτεχνικό σκοπό στα πλαίσια του άρθρου 192 παρ. 2.γ. του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα (Ν. 3463/2006) και ορισμός μισθώματος.

23. Έγκριση διαγραφής ενός (1) νηπίου (φιλοξενούμενου με voucher) από τον 2ο Παιδικό Σταθμό και κάλυψη της κενής θέσης σύμφωνα με το υπ’ αρ. πρωτ. 10790/18-06-2024 Πρακτικό της Ειδικής Επιτροπής Επιλογής νηπίων.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 873 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*