Λεονάρδος Χατζηανδρέου – «Δύναμη Αλλαγής»: Η φορομπηχτική πολιτική έχει ονοματεπώνυμο: Δημήτρης Λιανός!

Newsroom
19/07/2024 23:25
 
 
 

 

Σε μία αιχμηρή ανακοίνωση, ο Λεονάρδος Χατζηανδρέου και η δημοτική παράταξη «Δύναμη Αλλαγής» εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους προς τον δήμαρχο Δημήτρη Λιανό, καταδικάζοντας τις πρόσφατες αυξήσεις στα τέλη ύδρευσης. Η διαμαρτυρία δημοτών στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Ιουλίου για τις εξοντωτικές αυξήσεις των τελών, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αγνοήθηκε επιδεικτικά από τον δήμαρχο, ο οποίος επιδεικνύει έλλειψη αυτοκριτικής και συνεχίζει να υιοθετεί μια πολιτική που ευνοεί τα προσωπικά και πολιτικά του συμφέροντα.

Μεταξύ άλλων, ο Λεονάρδος Χατζηανδρέου υπογραμμίζει ότι η δημοκρατία απαιτεί σεβασμό και συμμετοχικές διαδικασίες, και όχι μονομερείς αποφάσεις που αγνοούν τις ανάγκες και τις φωνές των πολιτών. Η ανακοίνωση κλείνει με την προτροπή να τελειώσει η εποχή των μονοδρομικών λύσεων και να αναζητηθούν εναλλακτικές πολιτικές που θα εξυπηρετήσουν το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Η πλήρης ανακοίνωση της παράταξης του Λεονάρδου Χατζηανδρέου

Απάντηση στον δήμαρχο Δημήτρη Λιανό για τις αυξήσεις στα τέλη ύδρευσης 

Η διαμαρτυρία δημοτών στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Ιουλίου για τις εξοντωτικές και παράλογες αυξήσεις των τελών ύδρευσης φαίνεται πως πέρασε «κάτω από τις κεραίες» του Δημάρχου. Αυτό δείχνει η χθεσινή ανακοίνωσή του που δεν έχει ίχνος αυτοκριτικής και αναπαράγεται… ανιδιοτελώς και άκριτα από τους γνωστούς, εμφανείς και αφανείς, ψιττακούς της δημοτικής εξουσίας. Φαίνεται πως έχει χάσει κάθε επαφή με τις κοινωνίες του Δήμου μας και τα προβλήματά τους, με τα προβλήματα κυρίως των φτωχότερων στρωμάτων και περιοχών.

Απαντούμε, λοιπόν, ξανά στη δημαρχιακή αλαζονεία και διαστρέβλωση:

• Στην άδικη και αλλοπρόσαλλη αύξηση των δημοτικών τελών οδήγησε η λαϊκίστικη και ψηφοθηρική πολιτική των προηγούμενων ετών.

• Η διοίκηση του Δήμου τον άφησε ανοχύρωτο υδρευτικά, αρδευτικά και περιβαλλοντικά, μπροστά στην επαπειλούμενη κλιματική αλλαγή και κρίση, που δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.

• Η διοίκηση του Δήμου τον άφησε ανοχύρωτο οικονομικά, όταν άλλοι Δήμοι ζήτησαν και έλαβαν ικανές οικονομικές ενισχύσεις για την αντιμετώπιση των αποτελεσμάτων της ανομβρίας και λειψυδρίας.

• Δεν έλαβε εγκαίρως μέτρα, όταν από τον περασμένο Μάρτιο τον προειδοποιούσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υδάτων Νοτίου Αιγαίου Ηλίας Νόκας και η παράταξή μας.

•Δεν είχε και δεν έχει σχέδιο για το υδατικό πρόβλημα των νησιών του Δήμου μας, ειδικά σε έκτακτες καταστάσεις.

•Δεν συνέβαλε στη δημιουργία του Φράγματος του Τσικαλαριού, που θα έλυνε προβλήματα, αν είχε τελειώσει εγκαίρως, τότε που η ανομβρία δεν είχε τη σημερινή ένταση και απειλή.

•Δεν αντιμετώπισε τα τρέχοντα προβλήματα του δικτύου, της σπατάλης και της κακοδιαχείρισης. Απεναντίας και το νερό ήταν στη φαρέτρα της εξαργύρωσης ψήφων.

•Τα ίδια, αναλογικά, μπορεί να πει κανείς για όλες τις υπέρογκες και άδικες αυξήσεις και των λοιπών δημοτικών τελών.

Επειδή, πλέον, η καραμέλα της δήθεν έλλειψης εναλλακτικών προτάσεων έχει λιώσει, ο δήμαρχος πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι η εποχή των μονόδρομων «λύσεων», η εποχή του «αποφασίζομεν» και διατάσσομεν», η εποχή της λήψης αποφάσεων στο «αμήν», έτσι χωρίς πρόγραμμα, έχει τελειώσει ή μάλλον πρέπει να τελειώσει διά παντός.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν εναλλακτικά μέτρα που αν είχαν γίνει δεν θα υπήρχε το σημερινό δίλημμα με το μαχαίρι στο λαιμό: αυξήσεις στα τέλη ή δίψα!

Η πολιτική της διοίκησης του Δήμου, κυρίως, οδήγησε στο μη περαιτέρω.

Η πολιτική της διοίκησης του Δήμου φτωχοποιεί τους δημότες μας. Και είναι κοινωνικά άδικη. Η κλιμακωτή αύξηση, ανάλογα με την κατανάλωση, δεν σημαίνει κλιμακωτή αύξηση του κ.μ. Το κατανοείτε; Αλήθεια, κάνατε στοιχειώδη διάλογο με τους δημότες, προεκλογικά και μετεκλογικά, για το θέμα αυτό; (Κατά τα άλλα, υπάρχει «ελλιπής πληροφόρηση» και «παραπληροφόρηση» στον κόσμο. Με ευθύνη τίνος;). Ούτε καν στο Δημοτικό Συμβούλιο προηγήθηκε συζήτηση. Σημειώνω με ενδιαφέρον ότι τώρα, μετά τη διαμαρτυρία, θυμήθηκε ο Δήμαρχος πως είναι θεσμικά το ανώτατο πολιτικό όργανο του Δήμου!

Η φορομπηχτική αυτή πολιτική έχει ονοματεπώνυμο: Δημήτρης Λιανός!

Φορτώνει στον λαό τα προγραμματικά λάθη, την αδυναμία πρόβλεψης, το όργιο των ρουσφετιών, την έλλειψη ικανότητας. Και κάνει πως «δεν του αρέσει», τάχα, που αυξάνει τα τέλη! Προεκλογικά εξαπάτησε το λαό. Τώρα του στέλνει τον λογαριασμό. Όλα εδώ πληρώνονται. Αλλά δυστυχώς τα πληρώνουν και αυτοί που δεν πρέπει και όχι μόνο οι παραπλανηθέντες ή η εκλογική πελατεία του δημάρχου.

Όσον αφορά «τις αρχές, τις αξίες και τους κανόνες της δημοκρατίας»: Νομίζει ότι είναι ο καταλληλότερος να τις επικαλείται; Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει άνετα ο θεατής και ακροατής των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκεί καταπατεί πολλαπλώς κάθε δημοκρατική αρχή, κάθε δημοκρατικό ήθος και ύφος. Υποτιμά εκλεγμένους εκπροσώπους των Δημοτικών Κοινοτήτων, αντί να τους ακούει με προσοχή και σεβασμό, για να μην πω να τους μεταβιβάσει αποφασιστικές αρμοδιότητες. Κατηγοριοποιεί κοινότητες, ανάλογα με το παραταξιακό του γούστο και δεν έχει τον επιβαλλόμενο διάλογο με τις κοινωνικές, επαγγελματικές και πολιτιστικές οργανώσεις των νησιωτικών κοινωνιών μας οι οποίες, τονίζουμε, οφείλουν με νόμιμο και ειρηνικό τρόπο να εκφράζουν και να διεκδικούν τα αιτήματα τους.
Η δημοκρατία, κ. Λιανέ, δεν είναι θεωρία και μια παράγραφος σε μια κοινότοπη ανάρτηση στο Facebook. Είναι διαχρονική και καθημερινή πράξη!

Νάξος 18 Ιουλίου 2024

Λεονάρδος Χατζηανδρέου
Δημοτική παράταξη «Δύναμη Αλλαγής»

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 35 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*