Νάξος: Σοβαρό ατύχημα στο νησάκι των Παλατιών – Καταγγελία για τις συνθήκες πρόσβασης

ηλιοβασίλεμα στην Πορτάρα
Newsroom
23/07/2024 20:59
 
 
 

 

Ένα σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε πρόσφατα στο νησάκι των Παλατιών (που βρίσκεται η Πορτάρα) στη Νάξο, όταν μια δεκατετράχρονη τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι μετά από πτώση και χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα στην Αθήνα. Ωστόσο, η διακομιδή της καθυστέρησε λόγω των μαρμάρινων κολονακιών που εμποδίζουν την πρόσβαση του ασθενοφόρου μέχρι την είσοδο του λόφου, με αποτέλεσμα η μεταφορά της να γίνει με τα χέρια από το χώρο στάθμευσης των λεωφορείων.

Ο κ. Δημήτρης Βασαλάκης, ενεργός πολίτης, καταγγέλλει το περιστατικό και τονίζει την ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις από τον Δήμο. Όπως αναφέρει, το νησάκι των Παλατιών, που κατακλύζεται καθημερινά από πλήθος επισκεπτών κάθε ηλικίας και σωματικών ικανοτήτων, είναι απόκρημνο, επικίνδυνο και κυρίως αφύλαχτο, γεγονός που επιτείνει τους κινδύνους.

Ο κ. Βασαλάκης αναφέρει πως είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα που προσβάλλουν την ανθρώπινη ύπαρξη και την εικόνα του τουρισμού της Νάξου. Υπογραμμίζει την ανάγκη άμεσης παρέμβασης από τον Δήμο για να ανοίξει την πρόσβαση προς τον λόφο.

Η καταγγελία του κ. Δημήτρη Βασαλάκη

Σοβαρό ατύχημα στο νησάκι των Παλατιών

Δεκατετράχρονη τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι μετά από πτώση και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα.

Δυστυχώς η διακομιδή της με το ασθενοφόρο καθυστέρησε, καθώς το όχημα αναγκάστηκε να σταματήσει στο χώρο στάθμευσης των λεωφορείων και η μεταφορά να γίνει με τα χέρια. Ο λόγος; Τα μαρμάρινα κολωνάκια που εμποδίζουν την πρόσβαση μέχρι την είσοδο του λόφου.

Το νησάκι των Παλατιών κατακλύζεται καθημερινά από χιλιάδες κόσμου κάθε ηλικίας και σωματικών ικανοτήτων.

Είναι απόκρημνο, επικίνδυνο και κυρίως εντελώς αφύλαχτο (άλλο μεγάλο θέμα στο οποίο θα επανέλθουμε).

Είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα που προσβάλλουν βάναυσα τόσο την ανθρώπινη ύπαρξη αλλά και κατ’ επέκταση την εικόνα του τουρισμού μας.

Ο Δήμος οφείλει άμεσα να ανοίξει τουλάχιστον την πρόσβαση προς τον λόφο.

Όσο για τα υπόλοιπα θα επανέλθουμε.

Δημήτρης Βασαλάκης
Ενεργός Πολίτης

(Visited 1.573 times, 1 visits today)
Latest Post

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*