Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη: Εκδήλωση για τον εορτασμό των 20 χρόνων με τίτλο: «Ο Οικουμενικός Σεφέρης και η Νάξος»

Newsroom
26/07/2024 01:20
 
 
 

 

Η Βιβλιοθήκη Ανωμερίτη γιορτάζει φέτος τα 20 χρόνια από την ίδρυσή της (2004-2024). Λειτουργώντας στο πλαίσιο του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου (ΣΦΝ) στο Πολιτιστικό Κέντρο Φιλωτίου, έχει συμβάλει δημιουργικά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Νάξου. Η κεντρική εκδήλωση για την επέτειο θα γίνει στις 22 Αυγούστου 2024 με θέμα «Ο Οικουμενικός Σεφέρης και η Νάξος». Ομιλητές θα είναι οι Γιώργος Γεωργής, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, Μαρία Στασινοπούλου και Γιώργος Ανωμερίτης. Η Βιβλιοθήκη λειτουργεί κυρίως από Οκτώβριο έως Μάιο και συνεισφέρει σημαντικά στην προώθηση του εξωσχολικού βιβλίου μέσω της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης Βιβλίου σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ κλείνει φέτος 20 χρόνια από τα επίσημα εγκαίνια της (2004-2024).
Λειτουργώντας στα πλαίσια του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου (ΣΦΝ) στο Πολιτιστικό Κέντρο Φιλωτίου και το Υπουργείο Πολιτισμού (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου) προσέφερε δημιουργικά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Νάξου, με κεντρικά θέματα τη λογοτεχνία, την ποίηση και την έκδοση βιβλίων, τον κινηματογράφο και τη μουσική.

Η Κεντρική Εκδήλωση για τον εορτασμό των 20 χρόνων της θα γίνει στις 22 Αυγούστου 2024, στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΣΦΝ στο Φιλώτι. Κύριο θέμα της το ίδιο με εκείνο του 2008: «Ο Οικουμενικός Σεφέρης και η Νάξος». Ομιλητές θα είναι ο Γιώργος Γεωργής, καθηγητής Νεώτερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πάφου της Κύπρου, πρ. πρέσβης Κύπρου στην Ελλάδα, ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ποιητής, κριτικός και βιβλιογράφος, η Μαρία Στασινοπούλου, συγγραφέας, φιλόλογος και κριτικός λογοτεχνίας, καθώς και ο Γιώργος Ανωμερίτης.

Όπως είναι γνωστό, από το πρώτο του βιβλίο για τον Σεφέρη, ο Γιώργος Ανωμερίτης τεκμηρίωσε με πλείονα στοιχεία την καταγωγή της οικογένειας της μητέρας του Σεφέρη από τη Νάξο, μια οικογένεια, όπως αρκετές οικογένειες του Φιλωτίου και της Νάξου, οι οποίες μετανάστευσαν κατά τον 19ο αιώνα στα Βουρλά και τη Σμύρνη κυρίως.

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ λειτουργεί κυρίως από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο. Η πιο σημαντική της όμως συνεισφορά είναι η διασύνδεση της μέσω της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης Βιβλίου με το Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου για την προώθηση του εξωσχολικού βιβλίου, σχέση η οποία θα προωθηθεί για στα προγράμματα του 2024-25.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 3 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*