Νάξος: Ο “Πόλεμος Των Ρομαντικών” στις 8 και 9 Αυγούστου στον Πύργο Μπαζαίου

Newsroom.
04/08/2024 14:51
 
 
 

 

Ο “Πόλεμος Των Ρομαντικών” Ένα ρεσιτάλ πιάνου με χορευτική συνερμηνεία.

Η καλλιτεχνική σύγκρουση που γνώρισε η Ρομαντική εποχή, ανάμεσα στους συνθέτες της, με έντονες κοινωνικές προεκτάσεις, αναδεικνύεται μέσα από ένα σπάνιο ρεσιτάλ πιάνου από τον διεθνώς καταξιωμένο πιανίστα Γιώργο -Εμμανουήλ Λαζαρίδη, σε συνδυασμό με την πρωτότυπη κινησιολογική συνερμηνεία της χορογράφου Θεανώς Ξυδιά και της χορεύτριας Ναταλίας Μπάκα. Η παράσταση επιχειρεί να ταξιδέψει το κοινό, στα μέσα του δέκατου ένατου αιώνα, με άξονα τη σύγκρουση ανάμεσα στη μουσική αισθητική του Γιοχάνες Μπραμς και του Φραντς Λιστ.

Στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιαστούν δύο εμβληματικά έργα του πιανιστικού ρεπερτορίου, οι τέσσερις μπαλάντες του Μπραμς και η σονάτα σε σι ελάσσονα του Λιστ, που απηχούν δύο εντελώς διαφορετικές, ενδεχομένως αντικρουόμενες μουσικές προσεγγίσεις, οι οποίες έπαιξαν καίριο ρόλο στην μετέπειτα εξέλιξη της μουσικής.

Η συνθήκη του ιστορικού χώρου, του Πύργου Μπαζαίου, μνημείο του 17ου αιώνα στην ενδοχώρα της Νάξου, θα λειτουργήσει ως το πλαίσιο όπου θα αναπτυχθεί ο διάλογος μουσικής-σώματος, σε ένα ενιαίο σύνολο.

Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2024 του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός».

Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Διάρκεια παράστασης 60’
8 και 9 Αυγούστου 2024
Ώρα 21:30
Πύργος Μπαζαίου, 12ο χλμ οδού Χώρας Νάξου – Αγιασού

Είσοδος ελεύθερη
Η προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική μέσω του: www.allofgreeceoneculture.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*