Νάξος: Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση «Χορεύουμε συρτό στην παραλία…» (video)

Newsroom.
07/08/2024 09:33
 
 
 

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Χορεύουμε συρτό στην παραλία…» την περασμένη Κυριακή με περισσότερους από 150 χορευτές δημιουργώντας μια πολυπληθή χορευτική αλυσίδα κατά μήκος της παραλιακής οδού. 

H ανάρτηση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων:

Στοχεύοντας στην ανάδειξη της νησιώτικης χορευτικής μας παράδοσης, την Κυριακή το βράδυ περισσότεροι από 150 χορευτές και αρκετοί επισκέπτες χόρεψαν παραδοσιακό Συρτό, δημιουργώντας μια πολυπληθή χορευτική αλυσίδα κατά μήκος της παραλιακής οδού.

Συστατικό στοιχείο της εκδήλωσης ήταν η συντονισμένη προσπάθεια πολλών ανθρώπων που συμμετείχαν, εργάστηκαν και συνεισέφεραν σε διάφορους τομείς. Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, που οργάνωσε το χορευτικό αυτό αντάμωμα, ευχαριστεί θερμά όσους αγκάλιασαν το εγχείρημα και συνέβαλαν εθελοντικά για την επιτυχημένη υλοποίηση της εκδήλωσης.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στις χορευτικές ομάδες των Συλλόγων που έλαβαν μέρος και πιο συγκεκριμένα στη Χορευτική Ομάδα Νάξου «Αξοπατήματα», στον Αθλητικό Μορφωτικό Σύλλογος Φιλωτίου «ο Ζευς», στον Προοδευτικό Όμιλο Γλινάδου Νάξου, στον Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σύλλογο Γυναικών Νάξου, στη Χορευτική Ομάδα Αγιασσού, στον Σύλλογο Π.Ν.Ο.Ε.Σ., στην ομάδα «Συν+Αξία», καθώς και στο πλήθος ανεξάρτητων χορευτών που ενώθηκαν με τα υπόλοιπα μέλη των χορευτικών ομάδων.

Ακόμα, ευχαριστούμε θερμά τους μουσικούς και ερμηνευτές που συμμετείχαν στην εκδήλωση, τον Μιχάλη Αλιμπέρτη (τσαμπούνα), τη Γλυκερία Αλιμπέρτη (τουμπάκι), τον Νίκο Κορρέ (τραγούδι και τουμπερλέκι), τη Δέσποινα Κορρέ (ντέφι), τον Μάριο Βενιέρη (βιολί), τον Νίκο Κονδύλη (λαούτο), τον Κωνσταντή Κατσιούλη (βιολί) και τον Κανάρη Παπαδόπουλο (βιολί), καθώς και τις ερμηνεύτριες Βούλα Ρεφενέ, Κική Βερυκόκκου και Νεκταρία Βασιλάκη. Για την παρουσίαση της βραδιάς ευχαριστούμε πολύ τη δημοσιογράφο Μαντώ Στουρνάρα, η οποία για μια ακόμη φορά και αφιλοκερδώς όπως πάντα, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την έρευνα και τα στοιχεία για τον συρτό Νάξου, τα οποία ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, επιμελήθηκαν ο μουσικολόγος-μουσικός Νίκος Βερύκοκκος και η γλωσσολόγος Μαρία Ξεφτέρη, στους οποίους οφείλουμε ξεχωριστές ευχαριστίες για την πολύτιμη συνεισφορά στην προσπάθεια να μεταλαμπαδεύσουμε τις γνώσεις για την χορευτική μας παράδοση.

«Πρωτομάστορες» της εκδήλωσης ήταν η Σοφία Μανωλά και ο Νικόδημος Φλεριανός, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και ανέλαβαν εξ΄ ολοκλήρου τον συντονισμό. Τους ευχαριστούμε θερμά για την καθοριστική συμβολή τους σε όλη την διοργάνωση, όπως και τους καθηγητές φυσικής αγωγής που συνέδραμαν, Κατερίνα Γλαβίνου και Πέτρο Σιδερή.

Το ενδιαφέρον και η ανταπόκριση του κόσμου, που εκφράστηκε μέσα από την προσέλευση και το ενθουσιώδες χειροκρότημα, ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση μιας συλλογικής προσπάθειας που στόχο είχε να αναδειχθούν η πολιτιστική κληρονομιά και η μουσικοχορευτική παράδοση του νησιού μας, μέσα από μια εκδήλωση λαϊκής συμμετοχής.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 28 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*