Επίσκεψη Ελίζας Βόζεμπεργκ στην Ε.Α.Σ. Νάξου

Newsroom.
08/08/2024 13:17
 
 
 

Την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου επισκέφθηκε η ΕλίζαΒόζεμπεργκ.

Την Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρο της Επιτροπής Μεταφορών, Ναυτιλίας και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποδέχθηκαν, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, ο Πρόεδρος, Δημήτρης Καπούνης και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Α.Σ.

Ακολούθησε συζήτηση σε εξαιρετικό κλίμα, στην διάρκεια της οποίας ο Δ. Καπούνης ενημέρωσε αναλυτικά την κ. Βόζεμπεργκ για ζητήματα τα οποία απασχολούν τον πρωτογενή τομέα του νησιού μας.

Αναφορά έγινε, μεταξύ άλλων, στο τεράστιο πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η Νάξος λόγω της παρατεταμένης ζέστης και της ανομβρίας και στο πώς αυτό επηρεάζει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της.

Έπειτα, ο Δ. Καπούνης υπογράμμισε την έλλειψη υποδομών για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα του νησιού μας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός ότι έχει μείνει στάσιμο εδώ και 15 χρόνια το έργο της κατασκευής του φράγματος του Τσικαλαριού ενώ ταυτόχρονα υπάρχει ανάγκη να προστεθεί τριτοβάθμια επεξεργασία στον βιολογικό καθαρισμό του Δήμου, προς εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα της Νάξου.

Επίσης, ο Δ. Καπούνης τόνισε, εκ νέου, τη μεγάλη ανάγκη επέκτασης του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου για τις ζωοτροφές και στις Κυκλάδες (μα και σε άλλα νησιά), όπως και το ότι το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευθεί
λόγω της ακρίβειας.

Επιπλέον, Δ. Καπούνης και Ε. Βόζεμπεργκ συζήτησαν και τρόπους προώθησης των ναξιώτικων Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την πλευρά της, η κ. Βόζεμπεργκ άκουσε με προσοχή τις εισηγήσεις του Δ. Καπούνη, κατέθεσε τις παρατηρήσεις και τις απόψεις της και παράλληλα δεσμεύθηκε ότι θα αναδείξει τα προβλήματα για τα οποία ενημερώθηκε.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 6 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*