Γεύσεις Νάξου και νησιώτικες μελωδίες και τραγούδι στην «Πρωινή Ενημέρωση» του ΣΚΑΪ

Newsroom.
11/08/2024 22:00
 
 
 

 

Ένα υπέροχο ναξιώτικο γλέντι στήθηκε σήμερα στο πανέμορφο περιβόλι του Estia Kouros Empeiria στις Μέλανες, για να το απολαύσει η «Πρωινή Ενημέρωση» του ΣΚΑΪ!

Με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρη Καπούνη, στον ρόλο του… ρεπόρτερ οι παρουσιαστές και οι τηλεθεατές της εκπομπής έμαθαν πρώτα τα νέα για την τουριστική κίνηση στο νησί μας, από τον ταξιδιωτικό πράκτορα,

Σταμάτη Καπίρη: «Φέτος, η τουριστική κίνηση και γενικότερα η κίνηση στα νησιά είναι λίγο περίεργη. Τον Ιούλιο, παρατηρήθηκε στη Νάξο μία πτώση γύρω στο 5%. Ακούμε λίγη… γκρίνια από τους επιχειρηματίες, για το ότι έχει μειωθεί η κατανάλωση. Όπως και να έχει, ο Αύγουστος είναι το πικ της σεζόν και θεωρούμε πως θα κλείσει στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, εάν δεν πέσει η κίνηση στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα. Δεν είναι αυξημένη η κίνηση από πέρυσι. Πιστεύουμε πως θα τελειώσει θετικά και η φετινή χρονιά».

Έπειτα, ο Δ. Καπούνης δεν παρέλειψε να αναδείξει για μία ακόμα φορά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας της Νάξου λόγω της λειψυδρίας: «Προς το παρόν, πάμε καλά, ως Ένωση. Έχουμε την πρώτη ύλη, το γάλα, παράγουμε τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. Υπάρχει, ωστόσο, θέμα με την ανομβρία και την ξηρασία στον πρωτογενή τομέα. Μάλιστα, δεν θα φυτευτεί καθόλου Πατάτα Νάξου φέτος από τον Σεπτέμβριο. Πρόπερσι παρήχθησαν 6.000 τόνοι πατάτας, πέρυσι 4.000 και φέτος μόλις 1.800 (μια μείωση της τάξης του 70%). Άρα, θα είναι δύσκολο αν υπάρχει το προϊόν στο ράφι μετά τον Οκτώβριο… Θα βρουν ευκαιρία και οι επιτήδειοι για ανατιμήσεις και νοθεία όλων των προϊόντων».

Η σύνδεση έκλεισε με νησιώτικη μουσική και τραγούδι και την Κατερίνα Αντωνοπούλου να μαγειρεύει πεντανόστιμους κολοκυθοανθούς γεμιστούς με Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου και να περιγράφει τις εξαιρετικές γαστρονομικές εμπειρίες που προσφέρει το Estia Kouros Empeiria στους επισκέπτες που δέχεται από όλον τον κόσμο!

Δείτε το απόσπασμα:

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 16 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*