Δ. Καπούνης σε Real και Παραπολιτικά: «Στη Νάξο δεν έχουμε νερό, θα έλθει πείνα, δεν πήραν μέτρα ούτε υπάρχει σχέδιο!»

Newsroom.
19/08/2024 16:58
 
 
 

 

Τα σοβαρότατα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στον πρωτογενή τομέα της Νάξου η λειψυδρία που πλήττει το νησί μας ανέδειξε, ξανά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, σε συνέντευξή του στον Real FM 97,8 και στον Παραπολιτικά 90,1.

Αρχικά, ο Δ. Καπούνης κατέστησε σαφές ότι ο τριτογενής τομέας της Νάξου δεν έχει και δεν θα έχει πρόβλημα με το νερό, λόγω των αφαλατώσεων που υφίστανται. «Όμως», πρόσθεσε, «ο πρωτογενής τομέας του νησιού, στον οποίο στηρίζεται το 50% της οικονομίας του, έχει τεράστιο πρόβλημα. Δεν υπάρχει νερό για καλλιέργεια πατάτας (που θα έπρεπε να φυτεύεται αυτή τη στιγμή), οπωροκηπευτικών, ελιών, ζωοτροφών, κλπ, ενώ αργότερα δεν θα υπάρχει ούτε για τα ζώα. Τα πάντα είναι ξερά. Πρέπει να φτιαχτούν υποδομές για να κρατήσουν ζωντανό τον πρωτογενή τομέα. Αλλά, δεν έχουν σχεδιαστεί υποδομές για να ξεφύγουμε από το πρόβλημα».

«Ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος της Νάξου εκπέμπει SOS και ζητά να μην χαθεί ούτε μία ακόμα σταγόνα νερού στη θάλασσα», τόνισε ο Δ. Καπούνης και επεσήμανε ότι αυτό θα συμβεί όταν φτιαχτεί το φράγμα του Τσικαλαριού (το οποίο, όπως σχολίασε, «από αδιαφορία» παραμένει στάσιμο εδώ και χρόνια) και όταν προστεθεί τριτοβάθμια επεξεργασία στον βιολογικό του Δήμου.

Επιπλέον, ο Δ. Καπούνης επεσήμανε: «Τόσα χρόνια, η Πολιτεία δεν καταλάβει το μέγεθος της καταστροφής που θα έρθει στη Νάξο. Δεν έχουμε ούτε εμφιαλωμένο νερό: όσες παραγγελίες έχουν γίνει δεν μπορούν να παραδοθούν από τις εταιρείες που εμφιαλώνουν το νερό. Δεν πήραν μέτρα, ούτε υπάρχει σχεδιασμός και προγραμματισμός. Υπάρχει αγανάκτηση.

Ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος θα εγκαταλείψει το νησί. Φέτος κάναμε εισαγωγή ντομάτας και τον Οκτώβριο, που δεν θα υπάρχει πατάτα, θα την εισάγουμε και αυτή – δεν ξανάγινε αυτό! Οι εισαγωγές στη Νάξο (φρούτων, οπωροκηπευτικών, πατάτας, κλπ) έχουν ανέβει κατά 80% και ο πρωτογενής τομέας είναι πεσμένος – δεν παράγουμε επειδή δεν έχουμε νερό. Θα έλθει πείνα στο νησί!».

Ακούστε τις δηλώσεις του Δ. Καπούνη στον Real FM 97,8:

Ακούστε τις δηλώσεις του Δ. Καπούνη στον Παραπολιτικά 90,1:

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 56 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*