Νάξος: Δέκα μέρες πίνουν νερό με χώμα στο Φιλώτι και στο Δαμαριώνα – Χωρίς προηγούμενο η ανευθυνότητα του Δήμου

Newsroom
26/08/2024 22:01
 
 
 

 

Περίπου δέκα μέρες οι βρύσες στο Φιλώτι και στο Δαμαριώνα στάζουν… χωμάτινο νερό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των χρηστών, κατοίκων και επισκεπτών. Οι τοπικές Αρχές αγρόν αγόραζαν. Σήμερα… ξύπνησε ο Δήμος και με τα γνωστά… γρήγορα αντανακλαστικά του έβγαλε την εξής ανακοίνωση- σύσταση προς τους καταναλωτές:

«Σάς ενημερώνουμε ότι στις Δημοτικές Κοινότητες Δαμαριώνα και Φιλωτίου παρουσιάστηκε αυξημένη θολότητα του νερού. Για τον λόγο αυτό συνιστάται η αποφυγή ανθρώπινης κατανάλωσης του νερού, μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος, για την οποία θα υπάρξει νέα ανακοίνωση».

Η ανευθυνότητα των αρμοδίων αγγίζει αν δεν ξεπερνά τα όρια της ποινικής ευθύνης, δεδομένου ότι τίθεται σε κίνδυνο η υγεία του πληθυσμού και καθυστέρησαν, για τους δικούς τους λόγους, να προειδοποιήσουν για τη μη χρήση ακατάλληλου νερού. Η κοινωνική πια ανευθυνότητα είναι δεδομένη.

Η ανακοίνωση δεν αναφέρει πού οφείλεται η… «αυξημένη θολότητα» και ποιο είναι το πρόβλημα που θα αποκατασταθεί. Πού οφείλεται η ακαταλληλότητα του νερού; Ο κόσμος δεν πρέπει να είχε εγκαίρως ενημερωθεί και τώρα ακόμα δεν πρέπει να μάθει την αλήθεια για να μη κυκλοφορούν διάφορες πληροφορίες; Έπρεπε να βγάλει ανακοίνωση η δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης Κατερίνα Μουστάκη για να το καταλάβουν οι αρμόδιοι και να γίνει χημικός έλεγχος του νερού; Και ποια είναι τα αποτελέσματα του ελέγχου;

Κάτοικοι και των δύο χωριών κατήγγειλαν το γεγονός στο naxostimes.gr. Είναι εξοργισμένοι με την εγκληματική αμέλεια κοινοτικών και δημοτικών Αρχών και απαιτούν άμεσα εξηγήσεις, διαφάνεια και ανάληψη ευθυνών. Oι γνωρίζοντες την κατάσταση, μας είπαν ότι έχουν πιάσει πάτο τα πηγάδια και οι πηγές… στενάζουν. Επίσης τα δίκτυα μεταφοράς πόσιμου νερού πρέπει να ελέγχονται με τη δέουσα γνώση και επιμέλεια. Από την άλλη, όμως, διερωτώνται που βρίσκουν το νερό οι υδροφόρες και το μοσχοπουλούν;

Ο κόσμος είναι ανάστατος, γιατί και θα χρυσοπληρώσει το νερό- ο Δήμος νομίζει ότι χτύπησε φλέβα χρυσού αντί για φλέβα… νερού- και αυτό θα είναι ακατάλληλο και επικίνδυνο για την υγεία του;
Απαιτείται επειγόντως η ταχεία εφαρμογή μέτρων ανάσχεσης της υποβάθμισης των υδάτων του νησιού, όπως τόνισαν στο naxostimes ειδικευμένοι στον έλεγχο των νερών και γιατροί. Οι τελευταίοι επισήμαναν τους επιδημιολογικούς κινδύνους και την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας.

Οι υπεύθυνοι ύδρευσης, δηλαδή η δημοτική Αρχή, τηρούν το θεσμικό πλαίσιο και τις σχετικές υγειονομικές διατάξεις; Γιατί η βραδυφλεγής ενημέρωση των καταναλωτών δείχνει το αντίθετο και κάποιοι άλλοι φορείς της πολιτείας πρέπει να ασχοληθούν με το θέμα.

Παράταξη Χατζηανδρέου προς δημοτική αρχή για το ακατάλληλο νερό σε Φιλώτι και Δαμαριώνα: «Η ευθύνη σας είναι τεράστια και η αδιαφορία σας εξοργιστική»

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 65 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*