Νάξος: Έντονες συζητήσεις στο δημοτικό συμβούλιο για την ανάγκη αγοράς ακινήτων και τη διαχείριση δημοτικών πόρων (video)

Newsroom
30/08/2024 00:17
 
 
 

 

Το θέμα της αναγκαιότητας αγοράς ή κατασκευής ακινήτων για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, καθώς και επενδυτικών ακινήτων, έφερε στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μαράκης. Ο κ. Μαράκης υπογράμμισε, παράλληλα, την αναγκαιότητα αγοράς και αξιοποίησης δημοτικών εκτάσεων για χώρους στάθμευσης (parking). «Αυτό που παρατηρώ είναι ένας ανορθόδοξος τρόπος με τον οποίο μισθώνουμε ακίνητα και πάρκινγκ, ξοδεύοντας περίπου 34.000 ευρώ μηνιαίως», δήλωσε ο κ. Μαράκης, ζητώντας από τη διοίκηση του Δήμου να ξεκαθαρίσει τη θέση της για το πώς βλέπει τη λειτουργία των υπηρεσιών τα επόμενα χρόνια και αν προτίθεται να προχωρήσει σε αγορά ακινήτων και αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας.

Αναφερόμενος στον χώρο που έχει νοικιάσει ο Δήμος ώστε να δημιουργηθεί παιδικός σταθμός (το πρώην Dolce), τόνισε ότι οι δημότες επιβαρύνονται τα τελευταία χρόνια με μισθώματα περίπου 100.000 ευρώ για το συγκεκριμένο κτίριο, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει γίνει η παραμικρή ενέργεια ώστε να λειτουργήσει ο παιδικός σταθμός. Ο κ. Μαράκης ζήτησε από τον δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους να δεσμευτούν για τις επόμενες κινήσεις τους πάνω στα συγκεκριμένα θέματα.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς, ο οποίος, αναφερόμενος στους χώρους στάθμευσης, υπογράμμισε ότι «φέτος ο Δήμος έχει μισθώσει τα περισσότερα πάρκινγκ από κάθε άλλη φορά». «Σκοπός μας είναι να νοικιάζουμε περιφερειακά πάρκινγκ, για το κλείσιμο μελλοντικά της πόλης», είπε και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει αστική συγκοινωνία για την εξυπηρέτηση του κόσμου. «Είμαστε υπέρ του να αγοράσει ο Δήμος ακίνητα, αλλά αυτό είναι δύσκολο και απαιτούνται χρήματα», σημείωσε.

Κριτική στη δημοτική αρχή άσκησε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Μανδηλαράς, ο οποίος ανέφερε: «Αυτά δεν είναι πάρκινγκ, δεν είναι ούτε καν χωράφια. Ούτε για πρόβατα δεν έκαναν. Έχετε δει τα σκουπίδια μέσα σε αυτούς τους χώρους; Βάλτε τουλάχιστον είσοδο και έξοδο, φωτισμό και πυρόσβεση, προτού συμβεί κάποιο ατύχημα».

Το θέμα της ίδρυσης της Γεωργικής Σχολής στο Σαγκρί έθεσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Λεονάρδος Χατζηανδρέου, τονίζοντας ότι, εφόσον δημιουργηθεί η Σχολή, το κτήριο του ΚΕΓΕ θα περάσει στα χέρια του Δήμου και θα μπορεί να καλύψει πολλές ανάγκες. «Πρέπει επιτέλους να φτιάξουμε τη Γεωργική Σχολή. Έχουμε αναλάβει δέσμευση απέναντι στο κράτος. Το κτίριο του ΚΕΓΕ μπορεί να περιέλθει στον Δήμο, αλλά υπάρχει κίνδυνος να μας το πάρει πίσω το Υπουργείο. Θα μπορούσαμε εκεί να αξιοποιήσουμε τον χώρο και να φτιάξουμε ένα διοικητικό κέντρο», τόνισε.

Ο κ. Χατζηανδρέου αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα της έλλειψης στέγης της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου, αλλά και στο γραφείο που υποχρεούται ο Δήμος να διαθέσει στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Κριτική άσκησε και ο δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Πολυκρέτης, ο οποίος επανέλαβε ότι, ενώ ο Δήμος με ανακοίνωσή του καλούσε τους πολίτες να απομακρύνουν τα μεγάλα οχήματα από τους χώρους στάθμευσης, παραμένουν εκεί βαρέα οχήματα του Δήμου και εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα. «Έχετε δει πόσα σκουπίδια και πόσες πέτρες υπάρχουν μέσα στους χώρους στάθμευσης; Πηγαίνετε να τα καθαρίσετε και να οργανώσετε τους χώρους. Είναι η χειρότερη χρονιά φέτος», σημείωσε.

Τέλος, τον λόγο έλαβε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός, ο οποίος επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι περιορίζεται στην κριτική χωρίς να καταθέτει προτάσεις. «Άλλοι Δήμοι βάζουν φόρο για τον σκοπό αυτό και ειδικό τέλος για τα πάρκινγκ», ανέφερε.

Αναφερόμενος στο θέμα της μίσθωσης του παιδικού σταθμού στο Dolce, είπε: «Μόνο όποιος δεν ζει στη Νάξο θα έλεγε αυτά που εσείς αναφέρετε. Ξέρουμε τι γίνεται με τα ακίνητα. Βρήκαμε ένα ακίνητο και το κρατάμε για να γίνει παιδικός σταθμός. Εμάς το ετήσιο σχέδιό μας είναι να αξιοποιήσουμε τη δική μας περιουσία, αλλά εσάς αυτό που σας ενδιαφέρει είναι να σας δώσουμε γραφείο. Εμείς δουλεύουμε συστηματικά για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του κόσμου».

Η συζήτηση του θέματος στο 44:45

(φώτο: αρχείου)

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 2.317 times, 1 visits today)
Latest Post

2 Comments

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*