Δήμος Νάξου: Καταγγελία για «πολιτική εκμετάλλευση» δύο θανάτων από τον Λεονάρδο Χατζηανδρέου

Newsroom
03/09/2024 14:10
 
 
 

 

Κόκκινο χτυπάει η αντιπαράθεση στον πολιτικό στίβο του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Μετά την δριμεία επίθεση της παράταξης Χατζηανδρέου στη δημοτική αρχή για την μη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών και τον πνιγμό δύο ανθρώπων η αντίδραση του Δημήτρη Λιανού ήταν άμεση.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εκφράζει την «απογοήτευσή» του -όπως αναφέρει- για τις δηλώσεις του Λεονάρδου Χατζηανδρέου, καταγγέλλοντας τον για «πολιτική εκμετάλλευση» δύο θανάτων σε περιοχές χωρίς υποχρέωση για ναυαγοσωστική κάλυψη.

Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι η τοποθέτηση ναυαγοσωστών καθορίζεται από συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο, και υπογραμμίζει ότι ο κ. Χατζηανδρέου, παρά την πολυετή πολιτική του διαδρομή, δεν έχει κατανοήσει τις σχετικές διαδικασίες.

Δείτε την πλήρη ανακοίνωση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων παρακάτω.

Με μεγάλη απογοήτευση διαπιστώσαμε ότι δύο τραγικά γεγονότα έγιναν αντικείμενο πολιτικής προπαγάνδας και εκμετάλλευσης από τον Λεονάρδο Χατζηανδρέου.

Ασκώντας στείρα αντιπολίτευση και ακραίο λαϊκισμό, ο Λ. Χατζηανδρέου δεν διστάζει να εκμεταλλευτεί πολιτικά την απώλεια δύο ανθρώπων, αναφέροντας ψεύδη και ανακρίβειες ότι δήθεν θα μπορούσαν να είχαν σωθεί σε περίπτωση που υπήρχαν ναυαγοσώστες στην περιοχή που έγιναν τα τραγικά συμβάντα.

Αποκρύπτει όμως ότι οι δύο πνιγμοί έλαβαν χώρα σε περιοχές που εκ του νόμου δεν παρέχεται ναυαγοσωστική κάλυψη, καθώς τα σημεία αυτά δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των πολυσύχναστων παραλιών που έχουν καθοριστεί με το από 31/8/2023 πρακτικό της Επιτροπής του άρθρου 11 παρ. 1 του Π.Δ. 71/2020. Ο Λ. Χατζηανδρέου, ως εκπρόσωπος και απομεινάρι ενός ξεπερασμένου παλαιοκομματικού συστήματος, μετά από 40 χρόνια στην πολιτική ζωή, έχει και πλήρη άγνοια του νομοθετικού πλαισίου και, δυστυχώς, αδυνατεί να κατανοήσει τις ακολουθούμενες εκ του νόμου διαδικασίες για την τοποθέτηση ναυαγοσωστών στις πολυσύχναστες παραλίες. Και γι΄ αυτό άλλωστε οι συμπολίτες μας τον καταψήφισαν στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Ο Λ. Χατζηανδρέου θα πρέπει επιτέλους να κατανοήσει ότι ακόμα και στην αντιπολίτευση υπάρχουν ηθικά όρια. Και η απώλεια της ανθρώπινης ζωής είναι αδιανόητο και κατάπτυστο να αποτελεί αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, σκοπιμοτήτων και πολιτικών παιχνιδιών.

Ο πολιτικός του κατήφορός, δυστυχώς, δεν έχει σταματημό…

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 224 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*