Παράταξη Χατζηανδρέου προς Λιανό: «Έχει και το θράσος να μιλά…»

Newsroom
04/09/2024 00:29
 
 
 

 

Η παράταξη του Λεονάρδου Χατζηανδρέου εξέδωσε σκληρή ανταπάντηση προς τον δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανό, κατηγορώντας τον για «εγκληματική αδιαφορία» σχετικά με την έλλειψη ναυαγοσωστικής κάλυψης στις παραλίες και χαρακτηρίζοντάς τον ως «θρασύδειλο» και «αποτυχημένο».

Η ανακοίνωση της παράταξης με τίτλο «Έχει και το θράσος να μιλά…» υπογραμμίζει την ευθύνη του δημάρχου για την έλλειψη ναυαγοσωστικής κάλυψης, ενώ αντικρούει τις κατηγορίες για πολιτική εκμετάλλευση των πρόσφατων πνιγμών.

«Προσπαθεί να μας πείσει ότι οι πνιγμοί είναι ανεξάρτητοι από την εγκληματική του αδιαφορία για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών! Προσποιούμενος ότι τάχα δεν γνωρίζει ότι ο ένας πνιγμός έγινε στην ευθεία, του χωρίς ναυαγοσώστη βάθρου (πύργου) στην Πλάκα. Προσποιούμενος ότι δεν θυμάται πώς η παράταξη μας είχε προτείνει ναυαγοσωστική κάλυψη και στην παραλία του Αμμίτη. Αλλά βέβαια, πώς να θυμούνται τις προτάσεις, που σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καταθέτουμε αφού στα έδρανα της παράταξής του κυριαρχεί η άποψη «εσάς θα καθόμαστε να ακούμε;» σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Η παράταξη του Λεονάρδου Χατζηανδρέου, δεσμεύεται να συνεχίσει τον αγώνα της για το δημόσιο συμφέρον και να αντισταθεί σε κάθε επιζήμια πολιτική.

Το πλήρες κείμενο της ανταπάντησης της παράταξης του Λεονάρδου Χατζηανδρέου στον Δημήτρη Λιανό

Έχει και το θράσος να μιλά…

Κρυπτόμενος πίσω από ένα ανύπαρκτο γραφείο Τύπου και χωρίς να έχει το θάρρος ο ίδιος να υπογράψει την ανακοίνωση, ο θρασύδειλος δήμαρχος Δημήτρης Λιανός προσπαθεί να απαντήσει με το γνωστό σε όλους ύφος, στυλ και ήθος του στην ανακοίνωσή μας για τους πνιγμούς και την έλλειψη ναυαγοσωστών στο νησί μας. Ξεσκεπάστηκε για άλλη μια φορά.

Έχει το θράσος να μιλά και να προσπαθεί να μας πείσει ότι οι πνιγμοί είναι ανεξάρτητοι από την εγκληματική του αδιαφορία για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών! Προσποιούμενος ότι τάχα δεν γνωρίζει ότι ο ένας πνιγμός έγινε στην ευθεία, του χωρίς ναυαγοσώστη βάθρου (πύργου) στην Πλάκα. Προσποιούμενος ότι δεν θυμάται πώς η παράταξη μας είχε προτείνει ναυαγοσωστική κάλυψη και στην παραλία του Αμμίτη. Αλλά βέβαια, πώς να θυμούνται τις προτάσεις, που σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καταθέτουμε αφού στα έδρανα της παράταξής του κυριαρχεί η άποψη «εσάς θα καθόμαστε να ακούμε;».

Έχει το θράσος να μιλά για πολιτική εκμετάλλευση, προπαγάνδα και λαϊκισμό αυτός που έχει κάνει επάγγελμα το ψέμα, την κοροϊδία, το τάξιμο, τη διαστρέβλωση, τον κομματισμό και την περιφρόνηση των δημοτών. Αυτός που υφάρπαξε κάλπικα την ψήφο των πολιτών χωρίς να τους προειδοποιήσει για το τι θα ακολουθούσε.

Έχει το θράσος να μιλά για ηθικά όρια. Ποια ηθικά όρια τήρησε στην τελευταία ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας, για να μην αναφερθούμε σε πάμπολλες αχαρακτήριστες συμπεριφορές εκτραχηλισμού του; Όταν χαρακτηρίζει τους πολίτες «καταθλιπτικούς» ή όταν μιλάει με ειρωνεία και απύθμενη απρέπεια σε όποιον τολμήσει να εκφέρει άποψη διαφορετική από τη δική του;

Έχει το θράσος να μιλά για πολυσύχναστες παραλίες του άρθρου 11 του προεδρ. Διατάγματος 71/2020, παραβλέποντας ότι ο ένας πνιγμός έγινε σε τέτοια περιοχή. Αλλά και ο πνιγμός του Αμμίτη θα μπορούσε να αποφευχθεί, αν μας άκουγε και στην περιοχή αυτή, παρόλο που δεν είναι πολυσύχναστη κατά τις πρόνοιες του νομοθέτη, ο Δήμος είχε τη στοιχειώδη κοινωνική μέριμνα για τους δημότες και επισκέπτες και κάλυπτε και εκείνη και άλλες θαλάσσιες περιοχές όπως του προτείναμε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ας του εξηγήσουν οι φωστήρες του και το άρθρο 7 του παραπάνω προεδρικού διατάγματος, αν αυτός δυσκολεύεται να το κατανοήσει.
Αυτά είναι «στείρα αντιπολίτευση και ακραίος λαϊκισμός» στη γλώσσα του κοινωνικά ανάλγητου δημάρχου.

Έχει το θράσος να μιλά αυτός που υπέστειλε πανηγυρικά τις γαλάζιες σημαίες από τις ακτές μας, αντί να τις αυξήσει.

Έχει το θράσος να μιλά αυτός που έκανε τον Δήμο κυβερνητικό και κομματικό μαγαζάκι.

Έχει το θράσος να μιλά για εκπροσώπους και απομεινάρια «ενός ξεπερασμένου παλαιοκομματικού συστήματος», αυτός που έχει πάει το νησί δεκαετίες πίσω. Δεκατέσσερα χρόνια στο δημοτικό κουρμπέτι. Θέλει δεν θέλει, έχει την ευθύνη για την καθυστέρηση των υποδομών και τη στρεβλή ανάπτυξη του τόπου. Έχει, θέλει δεν θέλει, την ευθύνη για τις μεθόδους παλαιοκομματισμού που μετέρχεται καθημερινά. Κι ας τραυλίζει ό,τι του κατεβαίνει. Να αρθρώσει πολιτικό και αυτοδιοικητικό λόγο δεν μπορεί.

Έχει το θράσος να μιλά ο χαρακτηρισμένος ως ο πιο αποτυχημένος δήμαρχος της Νάξου. Ο υπηρέτης του ρουσφετιού και «προστάτης» ημέτερων που δεν είναι άξιος ούτε για την ασφάλεια των δημοτών να μεριμνήσει.

Αυτός είναι ο παλαιοκομματισμός κ. Λιανέ, η ρουσφετοπραξία, το μπαξίσι, η συναλλαγή.

Σε αυτές τις πρακτικές είμαστε απέναντι. Καμιά συναίνεση με την πολιτική και τις πρακτικές Λιανού.

Ο πολιτικός κατήφορος δεν έχει τελειωμό. Και αυτός είναι του Δημήτρη Λιανού και της παρέας του. Εμείς αγωνιζόμαστε για το δημόσιο συμφέρον και όχι για κομματικές και προσωπικές ιδιοτέλειες και ιδιωτικά και συντεχνιακά συμφέροντα. Στεκόμαστε στο πλευρό των δημοτών και για όλα τα θέματα του δήμου μας -μεγάλα ή μικρά- έχουμε προτάσεις τις οποίες με σεβασμό στους πολίτες καταθέτουμε και παρουσιάζουμε σε κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Δεν θα ανεχθούμε πολιτικές που ζημιώνουν τους δημότες. Δεν θα ανεχθούμε πρακτικές που προδίδουν χαμηλό πολιτικό και μορφωτικό επίπεδο, αλαζονικό ύφος, αγοραίο ήθος. Θα απαντούμε θεσμικά και σκληρά, αν χρειαστεί μήπως και ο κ. Λιανός καταλάβει το λόγο για τον οποίο βρίσκεται στη δημαρχιακή καρέκλα.
Ως εδώ.

Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Δημήτριος Αντωνίου Λιανός!

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ
Λεονάρδος Χατζηανδρέου

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 17 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*